Tuesday, September 13, 2011

FLU

Tak paham betul. Asal balek hutan je flu, asal hutan je flu, asal flu je hutan. what the fuck! eiiii, benci. dah lah sini panas macam celaka, debu, kotoq! eeeee. rimas rimas rimasssss !! surrounding macam hape, macam mana nak focus belajaq?! kimaks, haih. K jap nak buat keje. Jap lagi aku sambong maki, berokben da sehat. Bye

Monday, August 22, 2011

Entah.

ENTAH nak letak title apa. Okay, midterm ITPM dah lepas. Now :-

Tuesday 22/08/2011 - Midterm Enterpreneurship
                                 - ITPM quiz 
Wednesday 23/08/2011 - IT Politics Quiz

Lepas tu dah boleh zassss balek jb, yeay !! Oh, takde hati nak raya. Hm. Baju raya satu apa pun tak beli. Duit mama bagi 500bux aku bayar yuran kesemua duit itu sebab takde hati nak shopping. Dari buat bukan-bukan, baik aku pergi bayar yuran. kan? Hm. Takde mood nak raya, serious. Ya Tuhan, beri aku kekuatan. Aku taknak menanges depan mama lagi. Aku rindu ayah, sangat.




Friday, August 19, 2011

Lemas rimas.


Lemas rimas. Apa lagi weh? Apa apa? Tak cukup-cukup lagi ke apa? Aku diamkan bukan sebab aku takut or what tapi aku malas nak banyak bunyi. Say it in on my face lah, apa guna macam itu. Tahan aleyna tahan, tak lama je lagi tak lama. Be fake to me, i will be more faker to you darling. Makan hati je. I dnk why this year, this semester was totally rubbish and bullshit. True friends dah habes study left me all lone here. My 'spirit' gone after ayah pergi. There is nothing left inside here, i swear. NOTHING. Kau tengok aku gelak ketawa macam cilaka bagai kau ingat aku bahagia inside here? No ones know how it feels, almost a year ayah pergi and yet i still cant accept it. Penat sangat dah, elak aku gila je. Dengan perangai kau kau kau kau semua yang macam apa, facing those things hari-hari. What the? I missed my old life, serious. Not this kind of life. Pathetic looser, bye

DONE, supersighs


Tepat pukul 3.00am done semua kerja, alhamdulillah. Your magic words berkesan lah sayang, lol. Okay time to sleep. Off to bed peeps. Esok class 8.30am,then kena jumpa Puan Nik lagi, petang hantar proposal and class. Malam nak study for tomorrow midterm's, ergh! Tension !! fakiulah.

Night world :)

Thursday, August 18, 2011

Hati.

*sukatengokkattangantu,macamsweetsweetjekan,hee*

Randomly.

Tak dapat memorize semua, so aku update yang mana ingat je eh? Here we go..

#Malaysia VS Singapore-shit
dengan kak julie.



Shark :)
#kenduri rumah amin ahmad
with ICEBLENDED crew :)
#with GF's at Rasta, TTDI

#with BF's, LOL

#SHIHIN, jakun. Baru tejumpe kat JB, LOL.




Spentime dengan sepet.

Haritu, lama dah. Around July he were here. Came from JB and we spentime together. woot! woot! sekejap je lah bukan honeymoon pong -,- Sangat senonok tau tak senonok, hee! Pergi zoo negara tau. Korang ade deting pegi tempat panas macam tahi tu? *ayatmanestapiprotes* tak kan? Tapi kami ye! Hee suwitt jek kau bawak aku pi zoo kan b? Hitam kite kejap. Tapi takpe, dengan kau jadi merah pon aku sangop *muntah* HAHA. Jejalan kesansini pastu malam jumpa Oni and the gang kat ampang. Ha penat kauu. Tapi best! Kesian sepet rindu sesangat dengan kawan-kawan main guli dia, so selaku gf yang baik aku temankan, baik kan? *tepuktangan*

Muka sepet serious macam nak tumbuk kan? :*

sayangkaudoh,bye.

Behabok and HELLO !!

Ya amponnnnn lamanya tak update. Sory do. Aku lupa password. Tadi aku verify email baru boleh. Hee. Okay since aku dah ade berokben, so insya'allah aku akan update serajen habes. Hee. Banyak cerita nak story mory ni tapi lek luu keje aku betimbon tu haa nak kene settle. Tak tambah nak study midterm and kuiz blabla balabala lagi, boleh mati! -,-

Oh, sangat rindu belog ni. Huu. Meh siom sket, mmuah! hahaha. yeay! dah bile memekak! dah bole memaki! suka! suka! *lompatlompat*


Jap, kasi aku kemas bilik yang dah takde rupa bilik ni dulu, nanti aku mai naa. :)

Friday, May 6, 2011

Busy

Hai, salam. How are you guys? Bapak ah sumpah busy gila and i'll try ASAP to bayar my berok band cepat-cepat and upload photo and post. Even busy, exhausted, but i still have my precious and good time with people around me, alhamdulillah :)

I have beautiful and gorgeous girlfriends next to me and the best boyfriend which who always standing besides me, best mama and sissy in the world! *hugs & kisses* :*

Been busy, no off day. Stret kerja. So, later yeah. Have a good days peeps. Love you !!

Sunday, April 24, 2011

Aku tak sengaja, jangan hukom aku acam aku bunoh orang.

To whom may concern :

I know you may read my post and this is absolutely for you dear friend. Aku dah explain, aku tak sengaja. jangan lah hukum aku macam aku bunuh kau. Ya, kau nampak kau baca belog aku macam aku takde buat apa kat ruma, lepak-lepak keluar dengan boyfee and all. Tapi aku buat macam-macam perkara during my semester break yang seciput tu. Kau tak percaya? Terserah. Tapi aku punya banyak kerja harus dibuat that time. Aku tak expect jadi cengini. Aku tahu aku salah. Bukan kita tak jumpa teros, kan? Soon or later ada rezeki ada masa kita jumpa jugak, i hope so coz i do misses you my old friend. Kalau aku tak ingat kau, aku tak carik belog kau, amek tahu apa kau buat all this while. Sebab apa? Sebab aku carekan kau lagi even kita lost contact (agakla). Aku busy urus banyak benda tolong mama since my pa passed away. Please jangan hukom aku. Kalau kau rasa kau memang tak nak lepak dengan aku lagi, aku tak paksa tapi aku tetap akan cari satu masa sesuai untok lepak dengan kau one day, i really hope and wish so much. Duh, kau marah aku tahu. Aku kenal dan masak sangat dengan perangai kau. Takpe, aku salah, kau berhak marah. Jaga diri kau. Aku akan call kau once aku betul-betul set free time aku untok kau, selagi tu, selagi itu lah aku takkan carik kau, okay? Puas hati tak? Hope so you will satisfied my dear friend.


Aku nak lepak gelak celaka layan kepala kau macam dulu, aku arap dapat rasa lagi, ty.


nedy.

Thursday, April 21, 2011

Busy

Hello there. How are you guys? How was your day recently? Wish having such a good moment peeps. Yup, currently at Damansara which my new house for s year (according to the agreement, phew) I've decided to work as part-timer at OU. Alhamdulillah tak susah nak cari kerja since banyak i dapat but lepas fikir2 i choose keje kat boutique Roxy. Why? Sebab tak banyak kerenah kerja kat situ. Macam potong gaji sana-sini and bagai. At least i have y own fix salary monthly so that bolehlah bayar duit rumah. Lain nak cakap apa, up to them they doen't know what my problem is, how i suffered and what i'm facing with. Cakap lah kau, brainwashkan lah aku selagi kau nak, tapi aku stick with my own word, fullstop. Aku sokong apa kawan-kawan buat, wish you and pray for all of you okay :)

Oh sangat penat, sumpah. Settle macam-macam bala. OMG. Kawan? No comment. Masing-masing dah besar, pandai fikir, ada mata nampak, ada mulut senyum, ada hati, pendam. Senang. Malas nak banyak bunyik. Tengokan aje :)

Nothing much happend. Oh, ini sibai. My berokbend belum bayarrrr. Damnnn. Ni pun pinjam kejap, Huwaaa. Oh okay, i wanna to seek apoloy from one of my favourite friend, Park Chipsmore aka Langau. Hm. Sory ngau, bukan sengaja. I know you mad with me, based on what you said tadi. I know you well, sangat masak dengan perangai kamu. But trust me, tak sengaja, tak sengaja nak makes you waiting for me to hang out. Like serious. Hm. Forgive me friend. I do and i really hope that i could lepak with you after this and please don't say NO :)

Lemau sangat rasa rini, so got to go. Take care peeps. Have a nice day :)

P/s : hope kerja ni boleh kurussssss, yeay! hik.

Sunday, April 17, 2011

Lu berbual macam CI, tahu?

Nampak entry? LU BERBUAL MACAM CI, LU TAHU? Apa itu ci? Ha ni ambek, bukak mata besar-besar LU BUAL MACAM CIBAIIIII. LU TAHU? LU takpayah nak bajet suci macam angel text guwa tru gb bagai konon wa hamak sangat ambek berat pasal lu lah pompuan. Oh, lu pun sama lah jantan. Lu ingat wa nak take note sangat ke apa lu cakap dengan wa? Lu pumpang-pumpang bajet wa nak layan sangat? Hello, kalau dah KP (googlesendiriapaitu KP) KP gak laaaa. Tak kisah lu mekak dengan wa lu baik mana pun. Ade faham? Bagos, so pergi mam. (googlesendiriapetuMAM )

Saturday, April 16, 2011

Balik KL, eh tak Damansara.

Heyyo peeps. I'm currently in damansaraaaa yaww. Lebih specific Flora Damansara. New house. Tingkat 14 kauu. Nak buno diri simple, panjat tingkap tutup mata, tejon. Senang kan? Tayah makan pil-pil, sekali gus je terus. okay mengarot. I loves to view dari tingkat 14 ni. OMG sayuu gila hati. Teringat dengan semua. Mama adek and cocaine. Sumpah. malam-malam teringat pegi jejalan dengan cocaine dulu-dulu, sobs.
Okay dah.

Semalam, jumaat. Ticket bus pukul 10.15am, i'm asked cocaine to sent me over Sri Putri. Sebab nak dengan cocaine sangat before balik since i've been so fuck sensitive young ladyyy khamis tu. Malam pun same, ngade lebeh kau ni. Ahh lantak ah! Wa punya suka ah, Dalam hati ade taman brooo. Aha. Mama pergi kerja pagi tu je dah sedeh sangattt. Bangun kejut cocaine terus mandi and main dengan shirooo. Dia macam mengedik dengan aku. HAHA. Cocaine dtg around 10.00am then sobs sobs sobs. Ngengade sungguh kalini, eeee. Manje sangat! Lempang sket kau ni nak? -.- Lantakkkkkkkk laaaaaaaaa, ckp dengan tangan daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Okay sampai BTS zaty ambil then we off to damansara check rumah letak barang and all. Homaigod bahuuu akuuu nakk patahhhhhhhhh. Serious. bapak ah. Macam apa dah rase. Then malam me, nani, zaty and alin with her adek went to Ikea. Konon nak survey and makan meatballs je tapiiii dah melabor kat situ. $$$$ habess. Doe, aku kalau dah pergi Ikea tu, tak beli apa-apa memang tak sah. Bukan penting pun tapi macam nakkk jee beli kan. Lagi-lagi nak hias bilik sesantekkk. Ehem. Theme bilik mera hitam putih and dark pink. Whoa! berebut dengan zaty theme ni, lantaklaaaaaa. Aku akan pastikan bilik aku lagi lawo dari kauuu. HAHA. Balek memang dah terbongkang. mandi and onlinee. Celcom buat hal. Aku text dengan cocaine tak dapat2. eeee. geram. Dah la rinduuuuuu, huuu.

Nanti i'll upload some pictures, cable tak bawak. tapi mesti akan dapatkan jugak cable, penting wooo. Hee. see ya :)


p/s: Sukaa gilos dengan rambut baru cocaine :)) Nah, bonusss extra Muuahhhxxxx ;*

Friday, April 15, 2011

Dear Friend,

Dear friend. Thanks for that, thanks for the note. I have nothing to say it off anymore and i choose to be let you said, feel or whatever you want to. Aku malas sebab aku dah tak punya hati nak sayang kawan macam mana aku sayangkan kau, dulu. This is the hell and shit things happened to us. Aku hargai semua kawan aku like i told you but it's all up to them how they analyze and debug *fak ayat IT* then. Just please ingat pesan aku, ingat tu satu je. Aku tak minta lain, aku minta kau jaga diri kau baik-baik. Kalau kau tanya kenapa, i said this is for last, perasaan aku dah mati & semangat aku dah lama hilang since the day. I'm just let my life follow with the flow with nothing inside here. Kau pun rasa and faham macam mana  when someone important in your life was gone, kan? Mati semua. Heartless. Kosong and nothing left.

Dear friend, you won't never know how i misses you much. Misses the moment we was gelak macam lahanat and bangang and all. It won't be happen again, am i right? Its okay then, you have your new friend there, and i have my life here which you won't never know how does it feels. Please, please take a good care of your self.

You know who YOU are
Thanks :)




Enough,

Enough. Penat sangat non-stop crying macam ni. Dah lama sangat tak nanges macam ni. Sampai bengkak-bengkak mata, peneng kepala, saket-saket kepala. Ingat pesan ayah dulu shazlina aleyna. Remember what he teached and told you. Ingat. jangan lupa, ingat semua tu. Rapuh jugak kan bila dah macam ni. Dah lama tak rasa kosong macam ni. I am being fake in front of them, i have too. Sambel dengar my best singer Chris medina by his song What are words let me become more tisu, alahai. Rasa nak peluk peluk jek chris ni lah. Hmm.

Okay, mata dah bengkak teruk sangat dah ni sampai ramai sangat menegur tadi. Mama, i lovess youu so muchhh. Please tabah okay? along kalah kalau mama menitik, along hilang semangat. Adek, score SPM betul-etul. Ingat apa ayah pesann, okay? Mata bengkak teruk, kepala saket kuat sangat menanges. Sabar nedy :)

Harini betul-betul rasa looser, kosong and nothing left inside. I dont know why, demmit. Kuatkan hati aku esok Ya Allah, amin.

Thursday, April 14, 2011

Awak,



Awak,
kenapa awak lain sekarang,
saya tahu saya teruk, awak dah berubah hati ke?


Awak,
Kenapa awak makin kasar sekarang,
saya perempuan, hati saya sebenarnye senang sangat rapuh.


Awak,
Kenapa awak dah tak macam dulu,
Saya taknak cakap, tapi saya dapar 'rasa'
Itu bunuh saya hari demi hari.


Awak,
Kenapa awak macam 'ni' sekarang
Saya perlukan awak, saya nak awak.
Kalau lah awak faham apa ada dalam ni.


Awak,
Awak, saya rindu awak yang dulu
Sumpah, nak awak yang dulu.


Awak,
Terima kaseh sebab banyak ubah saya
Saya terhutang budi dengan awak
sampai mati


Awak,
Awak jadi macam dulu balik boleh tak?
Saya rasa macam dah hilang awak
Saya tahu saya tak cukup sempurna untuk awak.


Awak,
Awak jangan pernah kasihankan saya ye
Saya tak mintak itu, saya mintak awak jujur dengan saya


Awak,
Kalau saya buat salah, saya mintak maaf
Sebelum saya pergi, awak maafkan saya ye
Halalkan semua, saya mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki


Awak,
Saya nak awak tahu,
Saya betul-betul sayangkan awak selepas keluarga saya.


Awak,
Kalau awak dah tak sayang saya lagi,
Awak cakap yeh? Nanti saya lepaskan awak pergi jauh dari saya
Saya sayang awak, sangat.

Mana awak pergi

Mana? Awak kat mana? Where are you when i do need you the most. I do really need you by this time. I mean it. I felt like looser. I need you. I wish i could run into your arms and feel safeeeelyyy there. Sumpah, bt the time i was so freaking weak, longlai, hope-less and all. I need you, sumpah. I need you.
Ya Allah, kuatkan hati hamba-MU ini.
kalaulah kau   faham apa aku perlukan sekarang.

The quote

Nanges bila i ada, so that i boleh hug you nanti.

Nanges bila i dengan you, nanti you tak lah nanges sorang-sorang.


Don't cry, cry when you are with me


Bagi direction yang paling senang nak ke sane, i dtg nak dinner dengan you now. Even jauh lantakla, yang i tahu, you are there with me, fullstop!


Mana kau?! Sini !! Kan aku da cakap, aku nak hug kau kalau kau nanges!


Jangan mule! Tungggu aku sampai then run into my arms, you will safe there.


These are favourite quote by several books/novel/magazine i've read before. The way the story goes was so actractive and i loves their dialog/quote with the situation, kinda sweet. Don't you think? Terlupa those title, butt it's was preety cool babe :)


i'm was crying, by the time. Ya, i am. Anyone please lend me your shoulder please? Idk why i am so sensitive today. Can't stop crying,omg. What happened to me? i need someone that could lend their arms or shoulder for me to feel safe, please?

The song


what are words


CHRIS MEDINA - What are words :)
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close



his fiance have a traumatic brain injury, but they are still together for 9years! this song is definitely for her. Gosh! He really a man :)
Tears drop by each time im heard this song. The feels comes so naturality, cause i could felt what does they felt too :)

Takde ganti


Along sayaaaaangg ayah sangat sangat.
Alog rinduuu ayah sangat sangatttt
Along nak peluk ayah sangat sangat
Along tak kuat tak macam ayah ajar dulu
Along tak dapat buat macam apa ayah nak along buatt
Along hari hari ingat ayah, tak pernah lupaa
Along nak ayah.

Along rindu sangat dengan ayah.

Setahun yang lepas :)

Hai. Aku just nak kongsi kat sini je apa aku rasa saat ni. Setahun yang lepas on this date, during this hour. Guess where am i and i am with who , how happy i am that time. Ya  Allah, nak tulis pun menitik air mata. Esok birthday mama. Setahun yang lepas, aku dengan ayah duduk berdua kat depan plan macam-macam pasal birhtday mama esok nya tu. Ayah excited, aku terujaa. Adek dah lama tidur, sebab sekolah. Bual-bual dengan ayah apa nak buat and all. Ayah gelak-gelak, rindu nak tengok ayah gelak. Lpeas tu esok ayah balek awal sebab dah plan malam tadi. Kitorang beli cake untok mama, ayah bawak dari dapur while meand adek nyanyi kan mama lagu birthday. Ya Allah, rindu sangat saat tu. Ayah gelak-gelak kacau mama. Aku and adek senyum-senyum suruh mama tiup lilin cecepatt. Ayah bawak kelaur makan sedapppp masa tu. Ayah happy sangat. Ayah tk sudah-sudah menyanyi2 dalam kereta all way he driving. Aku and adek pulak jadi backup singer while mama tak habes-habes gelak :) Indah sangat saat tu. Tapi setelah setahun, sekarang tinggal aku mama and adek. Ayah dah pergi,ayah pergi jauhhh. Along dah tak boleh nak plan dengan ayah lagi, dah tak bole nak tengok ayah gelak-gelak lagi..ayah excited along mengelabah tak sabar nak buat plan kita semua tu. Sekarang along tak tau nak buat apa esok yah, sumpah. Along rindu ayah, along nak ikut ayah boleh tak? Kenapa ayah pergi cepat sangat.. along nak dengar ayah gelak lagi.. Ya Allah kuatkan lah hati aku malam ni,kuatkan lah semangat aku malam ni. Sehari-suntuk aku tidur buat kerja macam-macam sebab tak nak ingat tapi, tak boleh. Aku tewasss. Aku menitik jugak ingatkan ayah.. Ya Allah,kuatkan hati hamba-MU.

Tuesday, April 12, 2011

I miss this, much

Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
Aku lari ke pantai, kemudian teriakku
Sepi, sepi dan sendiri
Aku benci

Aku ingin bingar,
Aku mau di pasar


Bosan
Aku dengan penat,


Dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga jika Ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai, biar mengaduh sampai gaduh,
Ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang di tembok keraton putih,
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya, biar terdera

Atau aku harus lari ke hutan belok ke pantai?





sumpah rindu, semua.

People



People, they don't ever SATISFIED on what they already have.
Never ever SATISFIED, what the heck.

Oh dunia yang kejam, save me.

Rio

Oh heylo gay and lesbo's. Ada sehat? Ah ape aku kesah lu sehat ke tak. Haha jkjkjkjk. Hope korang sehat gebu gebu montok montok lah ye? Heee Okay sudah mengampu.

Dem todat bangon lambat gilos. Asal? Pukoi 7.30am macam tu baru boleh tidur sebab non-stop batuk, homaigood! Saket dada mak nyah. Naseb tak kempis yang laen, haha. Okay sudah. Err sory langao, terlambat bangun, kesian dia tunggu berejam end up makan dominos eh? Huwaaa nanti i belanja you makan sesedap okay mok? Hee. Then bangun macam biasa jadi bibik, normal lah cuti cuti ni kan. -,- Petang-petang pon hujan, halamak mata memang tak payah cakap lah, layuuu jek manjang. Heh. Tapi taknak bantai tido je nanti gemok macam pig susah nak pakai baju cantek cantek, haha. Then around 4.30pm cocaine called ajak pergi makan. He was on his way back from kerja and aku pon tak makan-makan lagi, so yeay! Boyfriend penyayaaaangggg awak ni, chup2 sket! Makan-makan maseng dah macam ular,then nak pergi pasar malam macam awal lagi so we decided tengok movie dekat U-MALL. Dem. Nak tahu tak, dulu ni lah muka ni lah kemain tak nak pergi tengok wyg kat situ konon tak best lah ape bagai, hahaha bodossss. Tapi not bad la condition dia. Kitorang tengok cerita ni



Okay serious aku gelak macam ape. Bukan sebab burung natang ni, tapi sebab munyet comel dalam tu. Err for now aku rasa macam aku nak kumpul patung monyet banyak-banyak lah. Comel kan monyet? Don't you think it cool? Makan pisang color kuning, alalalalala comelll. Cocaine, laen kali date kita makan pisang je lah nak? Baru comel kan b? *sumpah aku bole kena hempok dengan cocaine -,- * balek pergi pasar beli makan-makan the he sent me home. Thank you boyfriend, I lap you pet. *stand for SEPET, take note. HAHAHAH *

p/s : harini aku dera shiroo lari satu rumah sebab si gemok bodo ni asek terbongkang je kerja lepas bagi koci. Cibai! mengalahkan aku jek timing tidur kau eh! Tapi, pagi tadi dia macam acah-acah comel dengan aku, lu nak bodek wa lah tu suro kasi lu makan banyak-banyak and lepas main lame-lame kan kan kan. Hamster aku ni bijak, gila camera lagi kauuu. Kalah aku -,- Kbye

Saturday, April 9, 2011

PMS

Kau tahu apa itu PMS? Google ah sendiri. Oh aku sedan PMS-ing. Rasa apa? Nak guling-guling macam shinchan guling tak dapat etngok cerita action kamen *kantoi aku tengok shinchan, ah mampos lah* Oh nikmaaaaaat rasa PMS ni. Macam ada anak alien mata sepuluh gigi bersepah gigit perut kau, eew aku geli pulak imagine. Tak tak, PMS ni sebab period lah. Sape perempuan tahu lah nikmat PMS/Sengugut ni. Yang bajet perempuan, tak payah nak gedik. Lu kayu lu diam. HAHA Lucah kau ni ned. Okay. Hmm. Hmmm. Hmmm. No wonder aku asek nak maki2 jek nak PMS rupanya nak period rupenya,tipu kau memang suka angen lah pompuan. Okay -,-

Saket weh, sumpah saket. Macam nak gila lah saket. tapi aku rasa kalini paling teruk kot sebab aku sampai muntah-muntah bagai. See? Teruk kan? haish. Ada kes yang lagi teruk sampai pengsan and masuk spital. Itu lembik, tak bagus. Tengok aku, cool je. Tapi bila saket merengek macam hape -,-

muram durjana jek muka :(

then tak tahan, aku makan bende ni tapi tak bagus amalkan selalu doe,


Oh mannn, saket sial sumpah. Bye

Bila ingat, geram nak pukul2 jek kau. Bila jumpa, terus cair HAHA

Heylo awok awok sekalian. Sila buat tangan macam usop wilca *jangket menatang ni pulak, dem*
Okay abaikan. Heylo dearest beautiFOOL frend and gay guy :)

Semalam hari apa? Semalam hari jumaat cikgu. pandai anak murid cikgu menjawab! Okay semalam macam babi tak best. Asal? Aku jadi mayat batu takde perasaan,gosh! It happened again since dah 2 and half years tak datang, amazing? Jimbit kau !! Macam nak gila adalah, meroyan tension aku tahu? Asal? Asal kepoh sangat nak tahu? Okay aku peramah so aku bitau, tapi takde ah detail. Sebok. Ah, malas lah nak bitau. Kita skip, kita go to next jer. Susah doe nak cari feels tu balik, serious susah and paling worse is aku takut if aku maintain heartless dalam satu jangka/tempoh yang lama which is aku sendiri tak tahu sampai bila. Cepat-cepat view gambar,dengar lagu,baca itu, baca ini. Deep down in here, aku sedeh tapi perasaan sedeh tu macam mati katsitu, melekat kat dinding tak boleh keluar, end up ego yang datang. Memang fantastic! Okay stop. Banyak baca novel sangat, ayat pun dah jadi ayat gay,eew.

okay, ni aku geli. Cocaine, don't. Dengan aku takpe.
Dialu-alukan, hee :D


Peh-lishh lah jangan seperti dia atas, eew. Okay mari sambong. Tiba-tiba amin ahmad ajak lepak and all. So,aku asma'jasmadi hanis amin satai anas and two girls aku tak kenal pon pergi melepak. Bincang2 and balek. Err, aku tengah mcm tak bape best kan, kan,kan kan, nak mitak iron macam malas kan kan kan, pastu kan kan kan, aku kena maki dengan adek sebab benda bodo pon malas. Okay adek, F you :) Mintak cocaine hantarkan iron jek and aku nak bagi sedot2 dia. Jumpa kat jusco. Okay kekok. Acah2 cool jek memaseng, macam nak lempang. Ego kat kepala cakap 'lu jangan nak sengeh2 jadi kuceng eh ned' macam cb kan aku? Then pergi mamam. Entah macam mana okay dah. Huahuahuhua. Then dapat greenlight dari mama boleh balik lewat. Ni aku pelik, lately ni bila dengan cocaine mama macam tak marah je if aku balek lambat. ma, ma tahu tak dia ni perogol tak bersiri? Selalu rogol kacau  dan buli saya. Haha aku yang selalu buli kau ade lah. HAHA :P  Aj and ariel nak lepak, tapi mereka lambat. Cocaine dah risau takut bonda marah. Aku pun cuak-cuak jugak doe takut mama bising, yer la dah bagi lampu hijau naik lemak pulak, ye tak?
Kami pergi jamming kat mana entah, aku lupa. Habes jamming masing terus balek takut kena perintah berkurung gara-gara pulang lewat. Well, kitoran budak baik, anak yang patuh. Tak suka balik memalam sangat main embun, tak pernah pun balek pukul 4 5 pagi camtu. Kan cocaine kan? Okay tipu sangat -,-

itu Aj, yang tak nampak tu Ariel 


ini cocaine. Cocaine, say hye cepattt !!
okay good.


Doe wa tak mandi tapi pancit2 jek perfume tapi takpe tak mandi pun cocaine sukaaa jekkk. hahahaha gedik? lantak laah, bf aku, belog aku! cakap dengan tangannnnnnnnn daaaaaaaaaa!! -,- 
Ehem, terus rasa menyesal tahap vavi sebab tak dpt h*g kau, tu lah ego emo lagi. Ah, lu pon same. HAHA.



p/s: Next time kalau 'takbest' lagi (bukan mintak,tapi kalau) kite terus jumpaaaa jeee laaaa. Carik alasan nak jumpa ke hape ke,or berani mati terjah datang terus. Haaaaaa geram aku. Kbye.

Friday, April 8, 2011

Rindu ayah


Lately ni, dua tiga hari ni selalu teringat ayah. rindu sangat. Kerap menanges sorang-sorang.
Selalu tunggu dia balek kerja, dah terbiasa. Rindu nak tengok ayah makan, ayah gelak, ayah kacau, ayah bebel.
Korang yanag ada ayah, peluk lah ayah korang puas-puas, bahagiakan hati dia. Nanti dah tak dapat, korang bole rasa macam mana rindu yang teramat sangat. Sebab, kita dah tak bole carik dia dalam dunia ni, dah tak sama. Dia jauuuhhh sangat. Rindu ayah sangat.

Al-fatihah.

kronologi


credit to adek sebab rela buat bende ni. hahahahahah


okay. ini adalah muka bosan-megada-mintak lempang-sila pukul saya di kedai makan. Oh, makanan sumpah tak sedap. jangan pergi lagi, take note. :)

Wednesday, April 6, 2011

Stay out,

Hello people. Morning? Hell yeah! I'm just cant-get-my sleep even dah makan ubat,phew. Dah off lappey lama dah but then bored nothing to do, tengok fesbuk macam saket hati mata jek then bukak belog ini. I'm used to read all his entry. Best, fun and berguna. Penuh dengan information either bad or what and boleh tahan jugak dia bila membahasakan orang, i like it. haha. Then tiba-tiba dah bosan tahap vavi cam nak hapdate blog, tapi cam malas tapi cam nak. Adoy, cam ne tu? *tembak nedy skang!

Nak tido tak bole. Pasal? I don't even know. But lately ni i am too much think about someting ni. Few of my frineds olso facing the same situation like me and they seek for my advices and blabla. Duh kau hengat haku hambek kaunseling kos ke weh? Oh,ini masalah love-love. Not to love sangat lah, sebab about other people in a sweet well relationship. Apa itu? Itu kita panggil betina yer, or lebih manis digelar BITCH yer tuan-tuan dan puan-puan. Okay aku dah setart geram. Stupid, tak mula lagi dah nak hangen. Mamposlah, belog haku. Okay enough ned, let's talk eh tak let's start hape ke he nye ni. Okay go.

Adoy cam ne nak mula ah? Okay. Cengini. In a sweet relationship kamu, tmestilah ada asam geram up side down semua kan? Normal lah babe. Tapiiii yang tak bestnye bila ada seekor betina yang pukimak,jahat mengacau relation korang. Betul tak? Angkat tangan lah sape tak hangen weh? ha btau aku sape tak hangen macam nak carot non-stop bila cengitu. Tapi bukan aku lah, aku prefer senyum je kalau ada apa-apa, cool tak? Fuck!! okay tipu. Okay, contoh cengini. In a sweet relation tu tetibe ade betina sial lancau babi kacau bf korang, what you will react then? I mean kacau macam asyik msg lah, ajak lepak lah, ajak teman pergi shopping complex lah, ajak pergi jamuan makan kat ruma lah ape bagai, but betina fukimak ni dah ade bf. Dah bertahon-tahon lah jugak betina ni dah ade bf sendiri but still mengedik menjalang men-sundalkan diri dengan bf korang. Alhamdulillah lah if bf korang tak layan and being honest with you but if melayan betine tu or just nak sedapkan hati korang tu dah laen cerita okay. Tu dah layak maki jek bf korang and betina tu, hantok kepala dua-dua tu. Okay back to the main topic.What do you feel? Geram tak? HARUSLAH geram der. Menyirap tahap vavi ah kan. Lagi pulak if korang memang anti dengan betina tu before korang kenal bf korang then all of sudden, betina ni pulak ada kaitan dengan things like this dalam relation korang. Pergh, mantap perasaan itu, SUMPAH.

Yang betina jenis fukimak lancau ni pulak pun memang rasa kau tuh memang harus makan maki je lah or rela dilabel BITCH, that are much much moreeee suites enough for you sweet bebi babi. Kau dah ade bf kan? Dah bertahon kan? Dah dapat macam-macam dah haku rasa, so stick to your bf susah sangat ke? Asal nak mengenyam sangat men-sundal kan diri dengan bf orang lain? Pergi mam lah kau dengan bf orang tu cozen jauh ke dekat ke hape sekali pon, ade haku kesah? Orang lain pon ade cozen jugak tapi takdelah macm fukimak perangai kau ni. Yang si bf betina ni pulak punyalah syg gila vavi dengan betina ni siap buat itu ini lah tapi kau tak tahu belakang kau dia macam sial perangai ajak bf orang lain itu ini lah, msg gedik-gediks lah, touching-touching babi lah and what F soever. Weh dunia ni tak kecik mana, kawan kau tu sort off kawan si gf bf yang kaudok menjalang tu jugak, so lu faham-faham je lah apa akan jadi once perempuan ni dah explode. Selagi boleh sabar they will be. Bt yang tak bole sabar tu? haa terokkkkk. Okay lah betina, kau kalau dah cakap taknak kacau lagi, stick with your answer je lah, no need nak buat drama soon just to get attention from bf orang. Karma weh, TAKE NOTE.

Kalau boleh aku nak sebut nama betina tu kat sini, boleh sangat aku buat tapi malas lah nak aibkan kau. Tunggu lah if kau dah extreme sangat, tak perlu aku war warkan nama kau kat mana-mana, aku pergi tempat kau cukup, or 'bincang' dengan bf kau. Sebab bf kau pernah 'bincang' and berbual jugak dengan aku dulu, kau mesti tak tahu kan bitch? Duh, dunia ni kecik. Kawan merata. Ape ade hal. Bukan nak cakp besar tapi lu faham sendiri ah. Wa senyap and senyum and lebih suka buat macam aku ni bodoh jek kat mata semua orang but inside, hah tak perlu lah aku nak sebut. Mama pesan tak perlu tunjuk, tunjuk bila perlu jek. You are right mama.

P/s : Sorry lah kawan-kawan yang mengadu dengan aku, aku tak dapat nak bagi advices macm korang nak sangat tu, hahahaha. Aku suro ape? Maki jek kan? Dah buat belom? Amacam rasa? Fantastic keboom keboom tak? Hahaha.

Tuesday, April 5, 2011

al-fatihah

His opah has passed away around 5.00am today. Innalillah... Be strong okay. Drive to Perak hati-hati.
Takziah from me and family.

Al-fatihah.

Unplanned

Hello people. Sorry lama tak update dah. Quite busy with everything around me. Las Saturday me adek and mama went back to mak ngah's house at kota tinggi for kenduri 100 hari arwah ayah and thanks cocaine sebab willingly sent we over there. Pak ngah and mak ngah officially knwo bout us, gosh! Then all the makcik-makcik kepoh-kepoh malam tu. -.-". Haha funny. Alhamdulillah mama pun seems like accept cocaine like she likes him much, credit to cocaine sebab you are passsss. Haha. How about me? Damn. Takut, nanti eh cocaine. I am very not ready. *punishme

On Sunday me and mama and adek went back to home with bus. LOL. Orang offer hanta takmau nak try naik bus konon mama ni. Sumpah lawak. Then, around 7.30pm we reached home. Malam around 9.00pm cocaine fetch me home and we get our dinner. Temankan makan, kesian budak ni kena tinggal sorang diri kt rumah. Haha. Then, something came out. LOL. I can't wrote here what has happened on that night, but it was amaze-very unplanned-kerja gila-unbeliveble- night. Felt like it seems like we are back to the last time-being.
Kerja gila but thank you cocaine :)

Next, on monday. Me and cocaine having a longgg time with yang lama macam dulu-dulu. Even exhausted but fun yaw. Tak terasa penat when you are besides me. He accompanying me to settle all those things then we get lunched at JJ Bukit Indah then off to Kota Iskandar then we met his friends, nong and wan saka at some place around Sri Alam. Sehari suntuk kesana kemari. Then sent wan saka & nong to their house, we went to taman u for cuci kereta and pasar malam to buy something to eat. Macam-macam beli. Haiyoo. Around 9.30pm he sent me home. Exhausted day, rite? But having so much funn with the dearest.

Tapi, his opah was admitted to ICU around 9.00pm something, her mom's called.  :'(

Thank you cocaine for helping me.

Sunday, March 27, 2011

Ho?




Ho ho ho ho ho hooooooooooo?
Apakah?

Ehem,

Your application to Universitas Padjadjaran, Bandung is accepted in Bachelor in Pharmacyst. (HONS)
Date : Friday, 9.00am


WTFFFF MANNNNNNNNN.

ini aku apply last 2years ago, GOSH!
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Dapat pharmacyst ni ma oiiii..
mesti mamatakbagi, kbye.

vodoo


Heylo people yang cun-cun semua  :)

How was your day ? Ada bagus kah ?
Bissnes itu apa macam ?? Ada baik kah ??
oh oh, saya sanagt dilanda perasaan mahu mati selama 20 jam ni.
kenapa? Entah tak tahu,
KBYE




peace peace
see the curl? getting sucks, kan?
hahaaha

babi ah, bye.

Saturday, March 26, 2011

Bosan,



 BOSANBOSANBOSANBOSAN

Sumpah bosan sangat.
Serious bosan.
Nak jalan pegi putri harbour
sob..sob..sob..
Nak main belon
sob..sob..sob..
Nak main belon buih
sob..sob..sob..

Huk :'(

p/s : Anyone bawak lah saya pergi  main belon.
Huwaaa.. tetibe rasa macam nak balek ke zaman childhood :'(
Sumpah.

Saturday

 Heylo beautyfool,

Gossiping

Shopping

Yawning

Screaming

Boring-ing


Gosh, i choose last one, thanks -.-

Psycho sial kau ni,



Heylo peeps !! How was your day? Aha me? going well, perhaps. Entry kalini i would like to wrote about PSYCHO PEOPLE since i've been kacau-like-hell with one stupid fucking girl ni. Actually, me and cocaine. We both kena kacau kacau dengan perempuan ni. What the hell you are doing doh pompuan oi ?? I think she was a psycho people or lebih sesuai aku katakan, otak kamu dah tak berupaya berfikir dengan kadar waras, mugkin sereblm or sereblum kau ada gegaran pusat kat mana-mana atrium dalam kepala? Or mungkin arteri pulmonari kau pecah then oksige terlebih masok dalam kepala hotaka kau caused you being such a suck suck people? *ha kan da kelua teory biology aku* -.0"

Okay lets talk. Kenapa wujud manusia sebegini. For me, mereka ni sumpah bapak kasihan, tahu? Mengapa? Sebab dah takde kerja berfaedah laen yang boleh dibuat, end up memporak-perandakan rumahtangga orang or life orang. Okay okay, look..logically lah kan, psyco ni based on mind and behavior seseorang tu. Duh, do set your mind properly and wisely please so that neuron yang mengerakkan ke otak kau tu betul lalu any tindakan / reaction yang kau nak buat tu waras or dalam erti kata lain, NORMAL. Set your mind free from all those fuck/shit/bullshit or whatso-ever was it, baru lah tindakan/ behavior kau tuh waras and tak menganggu ketenteramn hidop orang lain. Gosh ! Orang sebegini perlu dipupuk moral-moal insan yang berkualiti untuk dia kembali ke pangkal jalan, *ok tersasar. -.-"

Okay okay look. Duh, kau dah besar, dah ada akal fikiran yang boleh berfikir, tahu ? Jadi sila lah gunakan akal atau segala pancaindera yan dikurniakn tu for good not get messed with others. Understand? Get me? Oh i knew you read my blog cik stalker, that why im write this for you, amacam? Concern tak aku? HAHAHA. Booo lah weh, BOOLSIT. *gelaksetan. Aku tak faham kenapa kau perlu berpenat lelah text kami cakap itu ini sedangakn itu dah macam satu pelaburan bodoh yang kau perlu tanggung. Yelah, nak text mesti kene ada credit, kan? Kau tak rasa bodoh ke or bangang ke each time kena reload just for doing all that? Baik kau kompol duet-duet tu pergi spa ke, shopping ke, berurut ke, URUT OTAK KAU ke, kan? *gelak lagi.


Okay aku pun tak larat dah nak cakap hape-hape ni, serious kau lawak. Betul, tak tipu. *gelaksial.
Takpelah, aku harap kau cepat-cepat pergi jumpa tukang urut otak supaya otak kau kembali normal balek okay?
Amin. Bye stalker, nah aku siom kau siket nak ? Muahhhhahahahahaha *tak sangop nak siom sebab mulot kau busuk dari longkang, *vomiiting
*gelak kuat-kuat kat muka kau lama-lama

Okay bye :D

Friday, March 25, 2011

New baby,


My girlfriend is Gumiho



comel gila, serious.

Bye


p/s : It was my very last day went to pasar with ayah.
Rindusangat.


Again and again,


Don't ask, i don't have hell of answer.
Don't dare, i might do extreme decission or action then.
Don't predict, i will do it then.
Don't do it, i will do more.
Don't ever speak that name, i might left for-ever.

Don't analyze, i will give what you-don't-want-to-know.
Don't broke it off, i would like to spread it out.
Don't you dare me, don't ya.

and

the most important things,

DON'T YOU EVER CHALLENGE MY PATIENCE LEVEL

Thank you.

Wednesday, March 23, 2011

Keep me awake,


After Midninght.

After midnight I shall kidnap you from the world
And I'll keep you in my room
Hush now my love and hold my hand
After midnight I shall take you to a place
Where no one else should know of
Hush now my love and hold my hand

You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/y/yuna/after_midnight.html ]
Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

After midnight
I shall stay awake
And if you chose to close your eyes now
Hush now my love
I'll watch you sleep

You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only



kadang-kadang manusia bilah dah selalu disogok dengan pelbagai tujahan melampau,
mereka akan jatuh rapuh jugak, kan?

Please stop, please

*deeply sigh*
Last night was super-extremely-shit happen to me,like serious. Why? Ade je lagi 'they' want to make any fucking story and all. Ingatkan lepas balek sini dah takde, baru lepas cakap dgn cocaine yang my life was currently tenang sangat kat jb ni. Kepala pun da tak saket-saket lagi fikir yang entah apa-apa. Been 6month telinga ni terpaksa kene tarah dgn macam-macam cerita about this and that. Saket, serious. Even sometimes what i heard was just an 'old story' but as a perempuan yang mempunyai hati yang lembut even luaran nampak kasar, hurt me much. Tapi kuatkan je hati and sabar banyak-banyak.Telan selagi boleh telan. Even sometimes macam nak tumbang, tapi tetap terus sabar. I just don't understand why they must buat cerita or nak cerita macam tu to me? Yes, everyones have their own past. But past is just a past. Don't drag it into the future, leave it. Susah sangat ke? I do hateeeeeeeeeee anything about the past. Either me or him. But, still i keep standing and put a smile on my face ehen this shit happen. But malam tadi, astagfirullahalazim. Entah lah. Terkedu tergamam mati ayat mati semua, hilang semangat. Serious. Hmm. Why doh? Am i have did anything bad to you 'people' ?? Am i stole anything from you? Am i makes you mad or what? I just don't get it. I don't know you. Tak kenal langsung siapa pun kau ni, but why the hell tak sudah-sudah nak get mess with me? I choose to be silent. Malas nak kecoh-kecoh. Macam budak-budak or more to STUPID FUCKIN LADY if nak bergaduh pasal lelaki. What the? That was so not me. We have enough brain, boleh fikir proper, tahu? So react as a inteligent women please. Not a bitchy, sorry.
One more thing, sorry to say that i do hate that b***k or whatsoever she's named. Why? I do have my own reasons. Lantak lah kau nak cakap apa cocaine, but im still standing with it,FULLSTOP. Menyampah meluat macam nak maki jek each time teringat the way she looking at me when mula-mula dulu. And takpayah nak backup dia sangat or whatsoever or else, i might do a drastic decison with no regret at all. Keep my word, i mean it. Even i don't wanna hear or look at her name either in mouth,life,fb or wahtsoever. Aku susah gila nak benci orang, sebab aku jenis mudah sayang semua orang even orang benci aku. But bila aku dah mula cakap aku benci orang tu, i really mean it. Enough said. Mulut aku ni bila dah berkata 'aku benci dia' , mulut aku ni jenis mulut langsi, macam-macam benda extreme bad aku boleh berkata nanti. Jangan buat aku berkata-kata. Jangan cabar tahap sabar aku. Aku benci gila bila kau backup melambong betina tu semalam rasa macam nak  ambek pisau potong telinga je, serious. fullstop. Dah, bila cakap pasal betina yang aku tak suka ni, mood aku automatically turned off. sial lah. Bye.

Tuesday, March 22, 2011

Faisal gedik, Aleyna comel




i love you, yes i do.
Even sometimes i feel wanna kick your asshole :)

6th Annie



Alhamdulillah :)




We have been together for 6 month. Macam-macam dah get tru. Sampai rasa nak tendang his ass pun ade sometimes, so do him. Haha. Thank you dear because you are still stay by my side, and i will do the same too. Enough said that i do heart you, loves you, care bout you and always run into your arms. Love you Faisal Adnan.

Ehem, then today we decided to out together. He asked me out. Wohoooo! Excited weh. yelah lama sangat rasa tak jumpa, mestila eksaited nyah !! He picked me up at home around 11.50am then we off to JJ tebrau catch a movie there. Kami tenok cerita "UNKNOWN" quite a best movie, exciting. Makes me felt sleepy at first but then besttt. *clapclapclap* Then we ate at Pizza hut since we both don't have any idea where to eat. Okay ini aku angen, each time makan mesti saya akan didera !! Weh, macam nak gila telan pizza lepas sepinggan spageti selamat masuk perut. Pfft! Then we have to get back early because we both have something to do. He have to settle his work with his mom while me i have my work at home to clear off with about the document blabla. Sangat rushing kan kami? Huwaaa jumpa pun bapak sekejap jek rasa. Tak puas nak tibai budak sepet tuh, sob sob sob. I wish we could spentime together more longer. Missingyoulikehellandihatethisfeeling,serious. It kill me off. :(

Curly perm, demit


errk. Mari mati. Seram kan? OMG. Gatal pergi try. At frst i was just treatment my hair then nak iron mcm normal lah but then the hairstylist said "i think you better if you make some curly or wave or perm on your hair. You have an sexy look " *vomitting* Kanina punya olang nak bodek aku agak-agak ah der -.-" Then aku pon said " Ok, i nak try laa " Hahaha hambek kau ni laa output dia. Damn. I hate it but mama and adek love it. Gosh. Anyone kill me, please !! Bye.



Pictures part 2,

cam cb, bye.
meet my favorite drink ever. Ehee
The exam hall, it called DU *dewan utama :)
study study study. Good girl


No gooodddddd :D

Ini anak saya, how? Perot sama macam mummy dye kan? -.-"





*ini semua berlaku in a week. Phew. From exam, study and im finally homieee :)

pictures randomly,

With cocaine at COWAY
Pool time. haha
with intan syg's on COWAY com

with bibik syg's at COWAY com




peace !! In the Theater hall :)



Theater "terima kaseh cinta "

Saturday, March 19, 2011

home sweet home !!




Akhernyaa...

i am HOMEEEEEEEEEEEEE
bapak ah, homesick la sial.


Sunday, March 6, 2011

P/s,

 Line problem, sucks gilaaaaaaa. so later i will upload the pic
Soon, sooon sooon, WAIT :)

Perfect day !!

Woke up early morning around 6.30am siap-siap then off to Renaissance hotel to attend the Coway COM with Gf and Bf. He asked me to join him. Oh okay,best place. Dia sampai around 1.00pm something with his mom's, dad and their group by bus from JB. Then ahaa taknak cerita, memalukan this part. Jump to other part, hahaha. then Me and intan and bibik off to Istana Budaya to catch the "Terima Kasih Cinta " theater. Awesome! Seriouslyyyyyy. Boleh ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Family, friends and couples :) I wish that he could be with me to watch this theater jugak since dia pun nak sangat tengokkkk. Huwaaaa. Okay okay, then era mengamukkk sebab kami pergi without her, HAHAHA. Kami dah book kau awal-awal kan pompuan? Kau yang ada hal, hahahaha. Next time kita buat theater sendiri eh tetek? HAHAHA

EXAM,



My very first paper is on,
7 March 2011

until

18 March 2011

-______-

Life,

Currently busy gila tak hengat. Serious. Kulu kilir macam apa settle those things. And yes, even busy but still i have an awesome days with me. Dengan best boyfriend next to me plus amazing girlfriends around me. *kisses
Me and nani was dying siapkan projects and all, the documentation bagai last minute and studied for our last test for stac, prepared up macam-macam tapi sempat lagi order cupcakes comel kat ayeem tazli. Hee. She puts her boyfee name's while me i'm just put my name. Hee. Okay, i can't recall all what had happened, but i've took a pictures so that boleh lah shows what i'm doing and with who and all. PEACE !! :)

HAVE A GOOD AND FINE DAY PEOPLE 
*flying kisses :*

Friday, February 25, 2011

Cupcakes ,


homaigod can't wait for ayeem's cupcakes next week !!
*drooling gila*

Me and nani share order cupcakes kat ayeem. 20pcs. Sorang 10. Dia letak nama boyfee dye while me put my name. Nak letak nama boyfee saya jugak tapi nanti, nak order laen ok baby? *hee gediknakmampos*
Serious sedap even tadi just tengok pic je kat fb album dia tapi kat tekak ni dapat rasa creamy2 sedap2 tuhhh. Huwaaaaa tak sabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -.-

nak niiii nak nii

Bf tersinte, nanti befday nak cupcakes ceni pestu nak 21 bijik  pestu nak ade cndle each of it pestu nak ada lep-lep pestu nak gambau elmo pestu nak choco flavo pestu *okaygediksangatdah*

-.-"

Alhamdulillah


*smiling lebarlebarlebarlebar patplohratoskali :D

Alhamdulillah, everytings going well. Back to normal dah *senyum lagi* Selesai satu, tapi there's another awaiting to be solve, adoy. I mean my project's my study's since dah tak berapa lagi je dah ni kan, dengan meeting and kursus bagai. Damn. Bila awak nak start study ni aleyna? Awak tahu tak even paper awak tak banyak tapi semua killer paper? Ish waaaaaaakkkkkeeee upppppp young ladyyyy !! -.- 

Okay tadi, kelam kabot ayam bangun wani kejut then siap-siap nak pergi presentation. Yang lawak is 4x tukar baju kemeja-baju kurung till wani call, 'ned i'm coming' OMG !!" Terus sarung baju kurung terossss sebab hari jumaat kan so nak sopan-sopan taknak santek vogue vogue pergi rini, sob sob. padahal dah lambat nak mampos tadi, -.- Okay. Sampai je me nani and zubair super cuak sebab blur nak bentang apa sebab maseng2 penat and blurr baru bangun tidur. Malam tadi hempas pulas buat kerja, bukan ngadap satu ni je banyaaakkkkkk lagi yang kami ngadapkan. Maklumlah nak final barulah terhegeh-hegeh nak siapkan kan kan kan. Habes present, sumpahhh legaaa! Tapi still risau web tak sentuh apa lagi. Takpe, sabtu ni harus settlekan !! Nani, jangan macam-macam! Tembak perot kau karanggg. :D

Tetibe rindu nak kene gigit jari dengan shiro :'(

D O N E ,


Computer Networking presentation,
DONEEEEEEEEEEEEEE !!

Legaaaaa giiiiilaaaaa giiiilaaaaaa mak nyah, phew!

Kbye.

Thursday, February 24, 2011

Stress,

Since i have nothing to do now *hope so, actually ada but then tiba-tiba idea nak bebel-ing comes, here we are..
What i'm gonna share is about stress. Semua orang penah stress, am i right?Bohong besau laa kalau tapenah, heh. Yes yes i am stress, much. Currently, i am stressful with thousand of stupid matter or thingy this and that, omg. Okay, mari membebel.. its more to somehow we didn't know or realize what stress is all about or how to handle it, its more to the stress management.


Okay guys, look..It may seem that there’s nothing you can do about your stress level. The bills aren’t going to stop coming, there will never be more hours in the day for all your errands, and your career or family responsibilities will always be demanding. But you have a lot more control than you might think. In fact, the simple realization that you’re in control of your life is the foundation of stress management.
Managing stress is all about taking charge: taking charge of your thoughts, your emotions, your schedule, your environment, and the way you deal with problems. The ultimate goal is a balanced life, with time for work, relationships, relaxation, and fun plus the resilience to hold up under pressure and meet challenges head on. Stress management starts with identifying the sources of stress in your life. This isn’t as easy as it sounds. Your true sources of stress aren’t always obvious, and it’s all too easy to overlook your own stress-inducing thoughts, feelings, and behaviors. Sure, you may know that you’re constantly worried about work deadlines. But maybe it’s your procrastination, rather than the actual job demands, that leads to deadline stress. Comon mann, look. Think about the ways you currently manage and cope with stress in your life. Your stress journal can help you identify them. Are your coping strategies healthy or unhealthy, helpful or unproductive? Unfortunately, many people cope with stress in ways that compound the problem. -.-"  If your methods of coping with stress aren’t contributing to your greater emotional and physical health, it’s time to find healthier ones. There are many healthy ways to manage and cope with stress, but they all require change. You can either change the situation or change your reaction. When deciding which option to choose, it’s helpful to think of the four As, avoid, alter, adapt, or accept.
Since everyone has a unique response to stress, there is hell no “one size fits all” solution to managing it. No single method works for everyone or in every situation, so experiment with different techniques and strategies. Focus on what makes you feel calm and in control.
So that, look out into your self and think appropriately how to let yourself cool and clam down with your own/unique way to reduce your stress-level sebab hanya kita jer yang tahu macam mana nak nyahkan stress ni dari dalam kapla hotak and diri kita, kan? :)

peace !
p/s: pandai cakap tapi aku sendiri tengah stress ni haaaa, adoyay -.-"