Thursday, December 30, 2010

Ayah



25 Disember 2010

 The day that changed my entire life, sumpah. Unexpected that he leaves us, me mama and sissy. Ayah tapenah saket, tapenah tunjuk pun dye saket but tiba-tiba he got an heart attacked dekat tempat kerja. Around 4 mama called me asked me to get home (JB) masa tu im was at shah alam just get finished my lunch with boyfee, wan and mel. Mama called me like seriously crying and i was saterted to cried too. I asked him to sent me over bustand sebab nak balek jb sangat-sangat. Masa tu dalam kepala ni dah tak fikir apa dah selain AYAH, NAK AYAH. Tepat pukul 4.30 cik halim called me said that ayah was gone, Ya Allah, macam halilintar dekat telinga lali, terus aku meraung menanges dalam kereta masa tu, faisal seboleh2 calm me down but i can't sebab sumpah rasa nak terbang balek time tuh jugak. I keep crying from shah alam to bukit jalil, in the bus on the way to Jb. Hm, okay tak sanggup nak sambung sebab ini pun rasa nak menanges sangat dah. Sumpah rindu ayah sangat. Ralat sebab jumpa dye dalam keadaam macam tu. Terjatuh aku depan pintu right after mak long pimpin aku masuk ruma tengok ayah, merangkak aku peluk badan ayah masa tuh, banyak kali aku cium ayah before pak ngah and yang laen nak angkat ayah. Kuat aku genggam besi tu taknak bagi ayah pergi. Muka ayah senyum jek masa tuh macam dye tengah tidur, tenang sangat.. Ayah, rindu sangat dengan ayah. Beriya-riya dye nak aku balek. Mama cakap ayah nak makan burger Mc'd prosperity tapi ayah hold dulu sebab ayah cakap " taknak la, along takde takbest, kita tunggu dye balek laa" each time teringat ni sumpah aku menanges non-stop. Hari-hari aku nanges nak tidur, teringat muka ayah, dye ketawa and all. Macam tak percaye sangat dye dah takde, sumpah. Last aku balek few weeks ago, dye layankan aku macam-macam nak makan itu ini. Ade sekali tu, dah pukul 11.00pm, credit aku habes, aku dah pesan dengan ayah nanti belikan topup. Dye balek dye tak belikan, merajuk aku. Sanggup dye keluar malam2 pergi 7E bawah belikan aku topup. Dye datang bilik aku dye cakap " nah topup, haa berseri sikit muka, sengeh pun " Ya Allah, berdosanya aku bila teringat balek. Dye tak sempat tengok aku grad, tu paling aku sedeh sebab dye beriye-riye suka sangat aku continue study. Aku sekarang suka duduk sorang-sorang kat hall tempat dye salu duduk. Terasa macam dye ade sebela aku. Malam-malam terasa macam dye balek keje, senyum lah, sengeh lah, buat muka la and all. Paling mahal is mata kelip-kelip dye bila dye tasuke aku buat something, haha. Comel! Aku suka sakat dye kadang bila dye sikat rambut, padahal takde rambut sangat tapi sikat mengalahkan rambut aku lama dye. Aku pegang hp dye, aku bukak gambar dye, tergelak sambil menanges aku tengok gambar2 dye, posing bapak aku duh kat iskandar tuh, adui. Hee. Rindu sangat..Sumpah. Aku dah takde semangat nak sambung study, sumpah. Aku nak dekat dengan mama and adek. Tapi mama marah, mama cakap teruskan, ingat pesan ayah and all. Ayah nak sangat aku dengan adek pakai tudung, banyak kali dye kias-kias cuma aku dengan adek ni 'liat' sikit nak ikut, hee.  Niat memang ada. Insya'Allah aku akn pakai tudung lepas 100 hari nanti, pesan ayah and pesan mama. Sikit2 aku nak beruba. Jiwa aku da kosong sangat, ralat tak dapat jumpa ayah lama-lama. Hm, along rindu sangat dengan ayah. Semoga ayah dicucuri rahmat oleh-NYA dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, AL-FATIHAH.

Thursday, December 23, 2010

what the ??



What the? What the fucking hell was happened?kill me 
GOD, please gimme a powerful strenghtness to get through off it *sigh

To those person : YOU are great, YOU are nice but theres must be a limit THERE
To whom may concerned : Im so sorry, from the bottom of my heart, I SWEAR



sumpah,  aku menyesal.
Enough said that im was fucking regret, forgive me please, PLEASE!

Thursday, December 16, 2010

Busy GILA

Yer yer aku tahu da berabaad aku tak update blog kan? Sory aku busyteramat dengan hal hal dunia ni, haih. Kehulur kehilir sampai terlupa dengan semua, maaf! Will update this Sh | Alyna soon okay, love you guys :)

Monday, December 6, 2010

Been tagged by Arine Romano :)


INSTRUCTIONS: fill out the question and make a new note called “ABC About You“. Then tag 25 people. If you got the tagged by me, ypu have to take this survey and repost it.

A – AVAILABLE: No no, taken by my <3 Faisal Adnan :)
B – BIRTHDAY: May 14, 1989
C – CRUSHING ON: Johny depp, Shah jazley and  Remy Ishak, SUMPAH wei! :D
D – DRINK YOU LAST HAD: Ribena, Mirinda Strawberry & teh o suam
E – EASIEST PERSON TO TALK TO: anything, im a good listener :)
F – FAVOURITE SONG AT THE MOMENT: Grenade & Just the way you are by Bruno Mars, aww!
H – HOMETOWN: Johor Bahru sweet home, even i langsung tak tahu kadang place around here, LOL                                                                
I – IN LOVE WITH: Bruno Mars :)
J – JUNGLE: Ha? jungle land bole? Geez!
K – KILLED SOMEONE: So far tapenah lagi
L – LONGEST CAR RIDE: LOL, takde lesen lagi. Baik kan budak ni :)
M – MILKSHAKE FLAVOUR: Cappuchino milkshake pleaseeeee! *drooling*
N – NUMBER OF SIBLINGS: Just 2, me and sissy. I hate her yet love her.
P – PERSON YOU CALLED LAST: Err, ika kot?
S – SONG YOU LAST HEARD: Life is wonderful, Jason Mraz. Remind me to him <3
T – TIME YOU WOKE UP: Heh? Weekdays 8.00 am Weekend 12.00pm Kot, anak dara apa tah, ish.
U – UNDERWEAR COLOR: colourfull wei 
W – WORST HABIT: Messed up my hair when i feltbored tak kirelah mana aku timetuh and tarik (betulkan) bra.
X – XRAYS YOU’VE HAD MOST RECENTLY: Last three month (ankle) :"(
Y – YOYOS ARE: Apa jadah tu?
Z – ZODIAC SIGN: Taurus baby :)

Thank you arine :)

Pesta makan :D

Sunday
5/12/2010
 My stomach get so fucking damn full with all those food weh. -.-" Suuummpaaaah nak meletop perut saya, haha. Thank you mama making this for your daughter, hee! Okay petang tuh ayah balek we off to pasar search for the bahan-bahan. Semangat ni dah buat laksa, macam-macam beli. I sendiri yang pilih okay, mama and ayah tengokan je. Hahaha! Heaven gilaa rasa :) Sampai sampai rumah, tukar baju and start buat, weee :) Makan sampai saket-saket perot duh, -.-. heee.
Then, sempat mms gambar laksa ke boyfriend, LOL. Si bf berda di utara, langkawi bercuti disan dengan family tercinta. Hee. Texting and online and makan lagi. Kembang lah perut, gebu lah pipi aku nanti, -.-"

Sedeh ni, Suddenly he texted me saying that atuk dye dah meninggal, hmm. Takziah from me and my family. Sabar ok b, dah tiba masa dia kan. Sama-sama kita doakan atuk u okay. hmm.

Al-Fatihah

Saturday, December 4, 2010

*smiling

Woke up and mandi bagai, tengok tv, download cerita cartoon pinky and the brain, ogy and the coakroashes, BArney and friends and makan nasi goreng favii mama while watching those my favii story at my lovely babay room without any panas, any nyamuk, any gangguan and all :) OH HEAVEN! Mama masak besttttttt hari ini! Eeee rasa tamau balek jungle dah :)

Home sweet home :)

Semalam, habes jek settle all those things, me kak ina and bee ika off to shah alam. Bee sent me there dengan kaka ina sebab we both nak balek ruma! Weehuu! I balek jb while kak ina balek ipoh. Ticket pukul 6.00pm and sempat cari jambu sedap kat 18,heee. Rindu sangat kat shah alam sampai bee and me sesat sekejap. Oh, kami sempar ber-racing dengan satu kereta poyo ni, eeew! Kau lame lah bang, kereta kau tak hot pon, blergh!
Then muah2 dengan bee cuz she have to meet her boyfee and kak ina pun naek bus. Hati tersangat lah girang nak balek ke jb dengan harapan dapat berjumpa dengan si buah hati tetapi beliau kena pulang ke kampung pada hari yang sama, SEDEHNYAAAAA :"( sob sob sob. Kita berselisih dekat ayer keroh kan b? Okay sedeh, hukhuk. Sampai jb around 11.15pm macam tu, mama ayah and adek dah tunggu kat sri putri then we off to makan makan !! Oh heaven kau! perot memang tengah starved like hell and mama order macam-macam sebiji macam dalam cerita Ngangkung tu weh! Siakap 3rasa,kailan,sotong tepung,tomyam,ikan stim,satay and tak ingat lagi. Gila? Tetengah malam anak beranak melantak kau kau. HAHAH im so fucking full and senggugut lagi, hadoy! Loveyoufamily :) While si boyfriend sedang driving mengantikan ayah nya. :) Sampai ruma, mandi-mandi, tumbuk-tumbuk dengan adek, amek laptop and online kejap. Period pain sangat killing me, duh! Off to bed and si boyfee texted me said that dye pun da selamat sampai, alhamdulillah :) texted sekejap and we both teedo sebab terlampau penat.

period pain please berambus ASAP, i hate you lah! Grr

Thursday, December 2, 2010

Heylo thursday :)

Heylo Thursday. Woke up so early today, pukul 7.00am saya dah bangun! *clap to me * teedo pukul berapa b? 5.30am something macam tu, heee. Supposed ada class on 9.00am, statistic, but then cancelled tiba-tiba! Gosh! Heaven nya saya pun sambung teedo since pagi tadi tersangatlah sejuk ya amat :) Bangun2 around 12.00pm texted boyfee and have my lunch while texting with him, hee. Then online gedik gedik view myspace kejap and stalk2 gelak2 and texting dengan si buah hati lagi, heee. Rindu lah dah lama sangat tajumpe, so handphone jek lah medium kami berinteraksi, huu. Sempat teedo kejap before off to visual programming class on 5.00pm. Off to class and sempat beli doughnut and air bandung at cafe fsp. Eh, air bandung dia sedap lah! Serious! Esok berazam mahu beli lagi, heee :D

Tadi class visual programming besh! Sebab en faudzi yang ajar, haha so tak lah boring otak aku belajau coding petang petang cengitu kan. Cuma last week sapa suro gedik tak pergi lab, kan da hilang 10 marka! dush! Berazam taknak ponteng lab lagik and berazam mahu bangun awal tiap hari memandangkan class khamis and jumaat pagi pagi buta! -.-" Kejap lagi mahu compile notes, and baca untuk lab esok. Hari ini saya tak pergi riadah, kenapa? Sebab saya tak mahu. Nanti everything effected, huu. Less kan okay? Yeay! Yes, still texting dengan hubby sayang lagi ni, weee. Gedik? Lantaklah okay belog aku, bukan belog kauuuu setonnn! Okay okay, esok class sangat packed tapi sangat berharap agar class petang tu cancel! sebab boleh balek jb cepat! heee! I cuti sampai selasa oh, haih kalau dulu taknak balek pun takpe sebab dia ada sini but now he is not here and tak tau nak lepak mana and all. If before met him, i was fucking *h* and sesuka hati jek nak kelua dengan sapa aku nak tak kira kau sape, haha ! But now, tak reti dah sebab ada hati mesti dijaga, hee. Even it look like simple things but we can't predict what's goin on next kan, mulut org ni bahaya, nanti dia nampak lain, dia cakap lain kat orang lain. Saya tak  keluar dengan orang laen sekarang melaenkan dengan my angels girlfriend or dengan kawan lelaki pun beramai-ramai, not alone :)

Okay, need to get my sleep since esok class pack! :) Goodnight everyone :)

soalan pelik

Semalam dah 2 kali beliau tanya soalan pelik. Apa dia soalan itu? Adalah, haha! And for sure im happy with his answer sebab it seems like we asked each other that pelik question, LOL. What i felt? Speechless and macam nak pukul budak sepet tu right now! Ngeeee! akusayangkaufahamtak, iloveyouunderstandornot eh b? hahaha dush! Semalam makan sumpah banyaaaaaaaaaaak gila, phew! Macam nak meletup jek perut ni okay, pfft! Okay, blur taktau nak tulis apa dah, Nak layan Alisa, lame! -.-  Later on 5pm ada class visual programming with Mr faudzi yg funny, LOL. Have a nice day people :)

Wednesday, December 1, 2010

kelam KABOT

Kelam kabot. Yes, sangat kelam okay this starting new semester. Phew! Still berterabur and all. Class only from tuesday - friday tapi jadula sangat SUKA -.- tuesday 2.30pm-4.30pm, wednesday 11am-1.00pm, thursday 9.00am-12.00pm ( tak sure ) friday 8.00am -7.00pm (pack!)  That mean, bole bergerak balek ke ampang pelempang on friday and return back to jungle on monday or tuesday pun bole since class tuesday tu pukul 2.30pm!! weee :))

Okay, class da start. Statistic, web development and visual programming. Computer networking belum lagi sebab lecturer takde. Hmm. Okay sangat bersemangat sem ni taknak main-main lagi dah! Less-clubbing, less-mainmain, less-berangan and all. Strike for best result! baiki pointer weh! huk! Oh, i can get through of it since first week sebab he told me that "u will use by it soon" and yes sayang, i can, yeay for me !! :) And tentu tentu lah i missed him like hell. Selalu sangat gaduh means misunderstanding and all but alhamdulillah we can get through off. well, it's quite difficult sometimes sebab jauh kan, macam-acam benda unexpected muncul but then okay. Haih. As you said b, kita jauh so maxam-macam benda bole jadi and jealousy makin kuwat, so true! Im  fuckin mad jealousy weh NOW, shit. -.-"

He 'have' something to settle himself at jb. A big things la jugak. Pity on my hubby. It's okay dear, you can get through of it. Sooner or later you may be able becomes like before okay? Susa senang sama-sama rite dear :) ILY boy.

Flu



i hate flu MUCH

bye

Thursday, November 25, 2010

LOL



Thank you "MR"

* Aku tak kenal kau, tapi aku pelik kenapa kau suruh aku tengok
*I dun know whoa re you and all, but thanks sebab 'itu' 
*Dah 9bulan you are keep hiding yourself, even kau cakap kau UNISEL jugak.
*You are engineering people, aren't you?
*Kau selalu nampak aku, and aku tahu kau baca blog aku, please show up your self.
*Kita kawan kan? Like u said besst frend but we cant meet each other
*Bro, its been 9 month okay, 9 month! Just texting and phone call! no meet up!
Kalau perempuan mengandung dah beranak dah.

Before kau grad, and before aku grad, AKU NAK SANGAT JUMPA KAU my dear friend.

*You are such a cool adviser, cool friends and all 
*Aku appreciated your feeling towards me, but like i said that, i cant.
*Don't count on me! Don you ever, i have nothing to paid it back :)
*Im only could be your bessttt-er frend ever, i swear :)
*Please, please lah beranikan diri kau jumpa aku. Penat lah aku!
*Sometimes takut pun ada, tiba2 kau tahu apa aku buat and pakai baju apa and all.
*Tiba2 masa kat hostel dulu on my befday i received a present from you!
*Haish, sangat misteri kau ni.

im back :)

There's so many storryy that i need to update dalam ni, sory lambat update sebab saya TERLALU BUSY kesana kemari uruskan segala bala di unisel, add drop and all, phew! Okay, lets start it but i picked random okay? memori tak kuat sekarang :)


21/11/2010
off to unisel with angah from De Palma resort. Today is a big big day for my babes, bee and yunk :) also, biotech-ian students. Well done guys! Im proud of you even dulu im a part of biotech-ian because of my stupid things and something fuck came out, im quit from my lovely course, swear to od if dapat putar masa aku taknak macam tuh! sedeh! :( Okay then, meet semua orang kat sana others that budak-budak bio, i met budak art jugak, hasrul, erie, cat and ramai lagi and masscomers since im so fucking miss you aien! weeee! Congrats syg, dah graduate, keep it up your deree at KLIUC okay? :) Oh picture later i upload yea :)

22/11/2010
Our 2nd month, &hearts; Thank you dear. I have nothing to say it much  :)


23/11/2010
Hectic day, rushing to BB settle macam-macam bala. Duet jangan cakap beribu-ribu melayang dah sebab bayar outstanding, i hate you unisel, ngeee. Haish lepas ni mesti dan harus kerja, HARUS. Hmm. Healthy, please be okay sebab this semester will be a fucking tough for me :(

24/11/2010
Semalam tidur rumah feenas ! :) macam2 benda cerita and sumpah semput bergelak sakan dengan anak kambing tu. Then pergi check and settle all those thins, phew! dah la panas! grrr! Terbaek, hampir demam and hatchum and all, geeez!


class still lagi tungang langang and im only took 4 subjects for this semester sebab nak betulakn pointer balek, haih. Sem ni sangat berazam nak gigih belajr and be the old nedy :) Yeay!

Nanti update lagi, :)

Saturday, November 20, 2010

End of cuti :(

Just packed all my stuff and all. Goin back to ampang first esok then petang went to hutan with bie's family sebab her convocation day. Sempat buat kek choco untuk angah and okay sedeh sebab banyak benda lah, ish. Lepas ni makin kerap lah balek JB, tak macam before, balek sebulan sekali pun payah. Huu. Sedeh pulak. Okay, chill nedy! Chill! Dun think it too much sebab nanti semua keje tak jalan b cakap. :( Gonna mish youuuuu laa gilaa. Huk. Tadi went shoping dengan mama kejap beli bra, LOL. Adeke dye borongkan too much bra for me, LOL. Mengarot. Haha. Okay, esok will be long day for me and the journey will start. Hope i could get through of it :)

Aku sayang kau okay Faisal  Adnan.

Friday, November 19, 2010

18/11/2010

Im feel great, happy and all sebab i met him after 2 weeks ++ tajumpe :) But then actually im feel sad sebab after this we can't be able jumpa and leypak like before sebab he will stay here, jb while me at bb. *sigh. He came over my house around 7.45pm and met my mom. Nak kelua petang sebenaye but then tajadi sebab somethin came out. Hee. Then we went to catch movie at Jusco  Tebrau. Nak tengok harry potter but ticket sume full. We decided tgok Unstoppable. Pasal satu train ni tabole stop and someone have to stop it sebab train ni contain of chemical thingy that may damaged the whole town kat situ. Exciting but ada lah selit sikit pasal family and all. View banyak shoot around the train. Not bad lah kan b? Dah la dua-dua sesak nafas masa tuh. Bf pulak demam and semput. ish, risau kejap. Degil, org ckp tayah kelua. Huhu. Then after tu, pergi  beli ticket for me untuk balek KL. Malas nak balek esok, i balek hari sabtu pagi around 9.00am at sri putri.We had our dinner at ayam penyet taman u. Okay saya kene dera oleh boyfriend saya, pffft! Im was so damn fulled dengan my menu and before kelua rumah pun dah melantak macam-macam. He asked me to eat satay. I supposed makan 2 jek, you makan 8 okay. Ngeeee. Macam nak gila i telan satu cucuk satay tuh.  -.-

Okay ini part paling i sedeh sebab he sent me home, ergh! Taknak nanges i tried my best to avoid it but i can't! Damn. Sedeh sebab lepas ni dah jauh and all. Yelah even baru sekejap but takpenah i've been like this which there's someone in my life. Rasa macam sangat sedeh and kosong kat situ. Maybe others like "as long boleh contact and all, takdehal lah, ala lek la, takde bende la,ala nt dye pasangg laen punya, kau pon pasang la jugak, ala laki ni suka ada skandal, kau pun pasang lah skandal"  its stupid for me to pasang laen, that so so not me. Seriously aku tak suka and aku tak reti nak cheat boyfee. Kita tak nak dia buat macam tu, tak nk dia buat apa yang kita taksuka, so kita pun jangan lah buat kan? Hmm okay,rasa sangat laen. Yelah kat sana kemana-mana i went to, buat kerja gila, teman kan i buat kerja and all, im with him. Sana sini, all around the place which i selalu pergi dengan dia, tiba-tiba takde, kosong sangat rasa. Dia cool, he look like macam biasa maybe sebab dia taknak i be more sad kot, entah. I wish i could adapt it. I get enough with my previous relationship which is i do hate it much. Long distance jugak and it damn hurt me, fuck. I wish there's no more like what i've been through dulu comes again. Betul-betul takut and get enough. I hope this would be the last. I do heart you FA. Yes, i do since i had been a fucking 'heartless people' long time ago. *sigh. Okay sekarang ni pun aku sedeh. Shit! common nedy,  relax! Chill out! get laugh and get high! Yeah, i wish but swear to God that i can't. Sooner or later, i mesti boleh, kan b? :) Gonna mish you. Thanks sebab keluar tadi, i do appreciated it much. Sorry for any mistaken or stupid words/things/attitude yg i tak perasan tadi. ILY :)

Ade picture tapi tak perfect, geram betul. ish, but at least ada la jugak kan for last jumpa tadi :)


muke buruk macam hape -.-




He said that  , i kuat to facing this diatance.
Insya'Allah, i will :)




Wednesday, November 17, 2010

I've been tag by leyanawawan, LOL

Okay, i've been tagged by my cousiee bout 25 things bout me, LOL. Sampai 25? Hadoy tengok lah mana aku larat okay? Here we go..

25 Things About Me

 1. I suka gila minum air ribena mobile. Bukan yang dalam bottle or yang bancuh2 tuh tau, ni yang mobile. Macam isap susu botol. Besh okay feel dia. Try lah!


2. My habit each time nak tidur is suka dengar lagu. Pasang earphone kat telinga denga lagu sampai tertidur. Macam mana bukak earphone tu? Oh nanti tengah mamai cabut lah menatang tu and sambung tidur balek.


3. Each time makan kat luar (kat kolej) menu utama is nasi puteh + sup ayam/ tomyam campur. That's it. Other than that memang i tak sentuh. Why? Entahlah tekak ni macam tak lalu nak makan laen than that selaen masakan mama yang super duper hebat tuh! OH my favii is udang sambal. Masakan mama and nenek ONLY.


4. I kaki tidur. Serious. Pernah gaduh besar dengan ex i dulu sebab i lebihkan tidur than him, LOL. Suka hati aku lah. Pfft! I pantang nampak bantal, terus habes kat situ jugak. Lagi-lagi kalau dah kenyang, perut da sedap, dapat aircond, fuhhh layan bai.


5. Each time i tidur mesti i akan tutup muka dengan bantal or something which muka i mesti i akan cover dengan something. Paling selalu rambut  lah. That why i bela rambut panjang sebab kalau tertidur kat mana-mana, rambut ni i gunakan cover muka. kalau tak tutup muka dengan something rasa macam tak kena jek lah tidur, ish. Oh and i tidur tasuke paki bantal kadang, LOL. and suka peluk teddy :)


6. Okay ini dulu, tapi sekarang kadang-kadang jek i buat which is i suka hisap jari. SERIOUS. Tapi habit bodoh ni dah boleh control. Malu okay. Dah besar2 pun pangai macam hape, jato saham!


7. I takboleh hidup without handphone! SUMPAH! Kalau nak keluar, benda first i campak masuk handbag and i check is handphone dulu. I ada dua handphone, so dua-dua i capai dulu. Dalam handbag selalu ada both handphone, perfume, purse, tissue, eyemo, compact powder, kelip rambut and ribena :D


8. Sangat shopaholic! If i tak control and manage myself, sumpah boleh makan megi hari-hari. Pantang ada sale, new fesyen, color menarek memag i tarek terus bawak pergi counter. Kedai i suka pergi and menghabes serta jahamkan duet is Topshop, Forever 21, Roxy, MNG, Cotton On, Zara, Dorothy Perkins, FCUK,  NOSE, Guess, Charles & Keith and Levis. Okay sumpah boleh gila kalau ada sale serentak! Semua tempat nak masuk. pfft!


9. I do love reading. I read books. More to bout social/life/novel. If malay, aku hantu novel. Ini semua pika punya pasal. If english, i prefer to read anna keith punya books. Or more to life thingy. 


10. Sangat suka dan cintakan dota macam nak gila. Addicted like hell! But im trying to elak-elak and tingalkan menatang ni, tapi takbole weh! Shit! Gatal jek jari jemari nak pergi online. paling lama taksentuh dota 2 hari lepas tuh dah macam mati laki tak ley duduk diam -.-


11. Sangat susah nak accept someone into my life. I mean a loves one lah. Who wanna be mine, saya sangat heartless.  But now, tidak :) Im taken by Faisal Adnan my loves one. Love you muchy lah b. Hee. Okay enuf. Susah nak percaya orang, once i trust, i mean it. Once you broke it, theres no more TRUST on you even you are forgiven by me .


12. I hate backstabber / liar people / hypocrite / fake / rempit-guy / minah rempit / budak baru nak kenal dunia tapi bajet kau hot and pandai segala / people that doesn't know how to respect org tua  and org tua gatal miang! Eii nak jek aku pijak kau ni. I pernah kene seduce by org tua which i think he was unisel people yg kerja kat admin something. OMG sumpah aku nak tampa! On my orientation day, i dun even know where the hell he get my num and ajak jumpa and all. Siap bagi gambar lagi! Pfft! 


13. Kulit saya sangat super sensitif. Kalau kene lecak or lopak-lopak air sikit ha mula lah balek tergaru sana sini. Habes merah-merah. Also, kalau kene nyamuk, haa macam hape jek. Kan b? you sendiri penah tgok mcm mana i jd munyet depan you -.-


14. Im so into art,nature,creation,photo thingy. So true. I am, but mama tak bagi ambek that type of course sebab entah lah. So, apa yg saya belajar ini bukan lah bidang pilihan saya yer, pfft!


15. Panas baran, cepat melenting if i can't control myself. This is what my bf told me. . I am trying to control ni, haih susah! Dah lama tak berdua ni, bila dah berdua i should behave myself. Ubah pangai awak tu nedy! And, saya sudah pandai jealous sekarang, yeay! pfft! -.-


16. Suka buat hal sendiri. Rather than sit alone in my room, baca buku ke novel ke, online ke hape ke than ambek tahu pasal others. Yang tak berkaitan dengan kita, what for nak ambek tahu. Buat kasi semak otak buat apa kan? I just do care about my life, my family, my bf and my gf's ONLY :)


17. Tak suka bermusuh. Tapi jangan cabar tahap sabar aku. Selagi boleh sabar, im just smiling. But if da melampau i swear that you will be paid by me for what you've done! I swear. 


18. I loves makeup. Fashion and addicted to those beauty things. Biasalah perempuan kan? Benda-benda ni tak hilang. each time keluar mesti beli barang make up. Sampai tak tahu nak pakai bila. LOL. 


19. Barang mesti ada with me is handphone, earphone, lappey, magazine, ribena, broadband/internet Campak aku kat mana-mana, ade benda-benda ni, bole hidup lah weh! :D


20. Each time keluar rumah, i mean hangout with boyfee or friends, i will make sure that jam dah pakai,dalam handbag dah ada both handphone, purse, tissue, compact, eyeliner, perfume and sepit. Oh i need 1 hour untuk siap before keluar, normal lah perempuan kan :)


21. Jangan tegur bila aku out of mood. Tak payah lah nak terjah tanya macam nak mintak jari tengah macam ni "kau okay tak? " "kau asal doe?" memang haram aku takkan layan. -.-


22. Alergic gila dengan bunyi kapur digesel-gesel or diheret-heret kat papan or sewaktu dengannya. Besi ditarik-tarik and gatal maen kapur kat kuku. Ngilu bodoh! Kalau nak tengok muka pelik aku, sila lah buat then kau kene penyepak dengan aku -.-


23. Gila shisha! Sumpah! But now dah kene kurangkan sebab musabab yang harus dielakkan. Boyfee aku pun tak bg aku shisha sangat dah, uwaaa ;'(


24. I love to laugh.sebab  ketawa buat hati senang. ketawa jugak boleh buat aku tak terlalu teringatkan masalah yang kadang-kadang boleh rasa mcam nak jek jerut leher ni. And aku selalu gigihkan muka ni senyum once i get down and out of track. Once senyum, hati sikit lega, kan :)


25. Kemas rumah,kemas dapur,basuh baju, sidai baju, lipat kain, masak and apa-apa jeklah bg jek memang sure i can do BUT, jangan bagi aku buang sampah. Sampah yg da penuh2 busuk hanyir and all memang haram aku takkan pegang, tak pecaye pi tanya mama ;)

 *enuf , penat jari weh -.- *

*smiling


Faisal and me

Mine,

Thank you-i will be-please stay-don't make it-i can't bear-hard-yes you-only-i do loves you too-heartbeat-don't-please don't-thanks-i'm yours-you're mine- ily,

Tuesday, November 16, 2010

Preparation

Hello readers, salam :) Okay semalam online and buat kerja kasi settle and all. Then wish befday kat faez and onlinee while my boyfee was on his way back to Senai, weee :) Mata mengantuk ni, tapi gigih taknak tidur sebab nak tunggu si bf sampai ruma. ( mengelabah la kau pmpuan! ) haha. Then on the phone lebeh kurang sejam and kesian kau mesti letih kan, g teedo okay. While me? Can't sleep sebab sedeh. Why sedeh? :( Lepas ni dia dah tak ade kat sane. Dia stay sini kije sini dengan ayah dia. Huhuk! I thought that next sem bole jumpa, but i can't. Serious sedeh. Nanti pergi lepak memana mesti teringat teringat, lepas tuh touching-touching. Okay, enough rase sedeh sikit dah. Pagi-pagi dah janji dengan mama nak teman pergi pasar, leya pulak datang pepagi ketok pintu damn -.-. Suuuummmpaaaahhh malas! Then tengok muka baby leya dah comel bersiap, terus capai towel pergi mandi while mama dah bising suruh cepat sikit, LOL

We plan nak masak nasi beriyani, paceri nenas, ayam masak merah, kuah dal, ayam ungkep. omaigoddd!! Drooolingggg!! Huuuu! Okay takde pic sebab pic sume macam haram adek snap -.- Now, relaaxing selepas berhempas pulas di dapur tadi. Tinggal nasi beriyani and ayam masak merah jek belum siap :))

Happy birthday Faiz :)


Happy 23rd Birthday Ahmad Faiz Mohd !!

Happy befday faiz aka penyu !!
Weh, kau dah 23 weh. Hope kau dapat everything that you wish for.
You are my best buddy! Rindu nak lepak layan kepala senteng kau mase kat sem1-3 foundy dulu
and sem 1 & 2 degree ni! Rindu nak gaduh dengan kau lah gila! Shoot gambar and jahamkan bini kau tuuu!
Layan kepala aku mase aku tgah tak stabil sbb stupid things, LOL.And and kau tasuke aku kwn dengan budak name Jasmin kan kan. Teruss aku tak kawan dah lepas tu.HAHA :D. Round-round unisel bila mati kebosanan, teman aku makan bila aku lapar :'( Oh, makanan wajib : nasi ayam uncle cafe! LOL. Ketagih aku sebab kau lah aja! Lawan bet dengan kau, okay sampai sekarang aku hutang kau 3x belanja makan eh? err lupa. -.- Apa lagi? Oh ini mengarot tapi best. Ingat lagi tak kau layan kepala aku kat pondok kat PP tu?
Aku drive train konon2 lah  siap ada bunyik2. Haha damn kau rakam kan! Pastu ugut aku kau nak post kat youtube! Haram tol. One more thing, kau cabar aku pergi tanya kat atikah kan masa kite mkn kt pp tuh, kau cabar aku! Muahaha! best kan kan kan. HAHA Okay, teringat-teringat balek sumpah rindu weyh, like serious duh :'(
Balek class, aku kau feenas pikah kak myra yasin lepak makan sama-sama kat gerai  depan fac tuh kan kan kan . Huuu. Okay okay sedeh sebab banyak sangat benda best dulu-dulu. Ish. Eh mangkok, kepala kau yg selalu saket tuh jangan ambek mudah lah, pergi check if tak elok lagi. Jangan nak malas sangat! And, segerakan diri anda usha perempuan, LOL. Jangan nak " Hi, saya faiz" LOL. Kitorang dah banyak kali ajar kau kan, practise! practise! Weee! Okay faiz, have a blast one okay on your birthday ni. Kitorang sayang kau!

And, jangan nak HEARTLESS sangat lah. Aku tahu kau TAKDE perasaan -.-"  So, jangan nak gelak bila baca post ni. Fuck you -.-

*eh eh lupa, befday kau sama dengan kawan baik kau yg pkai kasut kau tu dulu kan? hihi *


Sunday, November 14, 2010

Fireworks ♥



*In love with this song, like serious. Lyrics dye macam best pulak, enjoy it :) *

FIREWORKS

Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that tehre's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine

Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow
Maybe you're reason why all the doors are closed
So you can open one that leads you to the perfect road
Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know


Okay, terasa. LOL
Bye :)


Going

*Speechless. No much could say than, tired and get enough. Maybe i'm too much thinking off so i've decided that i will let it and make it less and think more bout others,my current needed and etc. Also, will going back into the old me. Bak kata one of  the book that i've read, it's revealed. Just go with the flow. Enjoy the current life with people around me. Hard to be and hard to get it back, trust me it's damn hard babe. Okay okay, put it aside. Just hang around. Live with euphoria life that i used to be before, much more fun is it? I miss you girlfriends, please balek KL cepat so we can hang out together again and get stupid laugh together also shop till drop. Sumpah rindu kau and kau kau semua like hell. Okay rindu sudah. HUK!

Feenas syg, banyak story nak cerita kan tapi limited time to be with you, nanti jumpa next week i ngadap muka you, you story kat i sampai lebam okay. :)
 Nani, jangan nak woot woot sangat. Kau da sedap, hamboii. Nanti next sem we strike for it lagi okay?
Zati babes, sory2. Nanti kita pergi rainforest next year and enjoy the music till kau lebam okay? HAHA. rindu nak tengok kau batuk-baruk macam nak gila, even kesian tapi kau gigih nak membebel kat aku kan? comel. ILY!
Alexis kiera leah, i love you mooreeee. Can't wait nak tungu kau pandai bawak kereta. So that, kita lenjan kereta evo era and huru hara bawak till langgat divider lagi okay? Cepat balekkkkkkk! :(
Era, stop being fucking emosi lah kakak! Aku nak gelak jek tengok kau ni lah. I love youuuuu. Can't wait nak berduet maki each other dengan kau like before lah and nak tengok kau mengelabah lari bila ada org gila nak dance dengan kau. LOL
Masturah, sorry tak banyak boleh leypak dengan kau. Both of us busy right? You are still my sister :)




i love you angels :)

Thank you kakak :)

Thank you kakak. You put a smile on my face when i was fucking stuck with my stupid attitude and fuck thingy. All out i told you kan. You are the only person and the only one i seek for advices, person-to-talk-with, my crying shoulder,my super bebel-ing,my good listener,and thank you kakak. Just her that i would like to share with and talk with when i feel fucking down, sadness and all. Takde orang laen. Penat-penat nanges tadi sambil tersedi-sedu cakap thanks buat aku tergelak bodo. Kau bangang. You know me well kan. Seteruk mana pun my probby is, aku tak carik org laen, just her. I love you so muchy dear :) Also, your cute text that you gave me right after we hang up phone tadi. HAHA pornstar kau kata aku? Haram kau. hahaha. Okay serious rindu zaman kita bertiga, me you and era nanges sama-sama lonng time ago :( Hug each other, merapu bersama,then malam tu kelam-kabut study sebab esok ada final paper. Sempat curik makanan housemate aku kan? Oh rindu! Thank you so so much intan, i glad that you're my friend, my bestfriend. Syukur alhamdulillah that we have been through shit things together dulu. Haha. Aku sayang kau dengan era sangat-sangat. No one could replace it :)

I love this,
14-November-2010 
12.06am
"Dear Lyn, i love you because you seriously party like a pornstar, you are cool, you are maderfaker, you are fark, you are beautiful inside & outside. You are a good adik to me. Missing you terribly. Bye. Bye ;) "


12-November-2010
2.11am
"Syg ko smpai mati! Dh, aku nk lyn prasaan. Nk tdo. Btw, imissyoulikenakpukol2tetekolahpompuan. Gudnite! "




You are my angel.
I love you  and you, both kakak :)

Saturday, November 13, 2010

Remove KAU

Done removing you! Who? Adalah. Just my kakak jek tahu who is tetttt! Haha. Why i remove? Oh simple answer from me is, aku taksuka. That's it! Why taksuka? Sebab semak,rimas and boleh mengundang. Nanti otak comel aku ni ligat jek terfikir bukan-bukan yg bullshit so nanti penat berkelahi dan bercemburu buta yg annoying, pffft! Okay abaikan. Then, berjaya remove stalker-stalker haram kat fesbuk. Mereka berjaya dikesan! Oh bahagia! Kau semua dah aku remove! shuhhh shuhhh! Jangan dtg dekat dekat, aku menyampah. Stop jadi stalker yer, get a life please. Por fawooorrr. -.-

Friday, November 12, 2010

Damn

Damn, tak bole check result untill bayar outstanding, barulah bole check result. What the heckk. Dulu tak penah pun ceni, unisel ni kenapa lah. Haish. Nak check outstanding pun tak boleh ni, what the heckkk, update cepat lah weh!! dari sem lepas aku nak tgok tak dapat! Buat kerja lah, duet nak laju jek. tapi management macam haram. Duet nak laju, cepat jek, tapi, pffft! Jack cakap kene bayar dulu, haih. Duet dah kering ni bayar macam-macam last week. Spec baru, tambah power, duet rumah sewa, duet ganti brg yang si celaka tu curi dulu, F! Nak kumpul beli scoot lagi, pffft! Bancrupt weh! Naseb tak gedik nak beli BB haritu, dapat bayar benda-benda ni. tapi mana nak cekau the rest weh? Jual bontot bole? Haih. Kalau lah terjumpa satu uni emas kan bagus. takde aku pening-pening macam ni. Satu-satu dugaan datang. Satu lepas, satu lagi datang. Satu settle, satu muncul. Baru rase nak tarek nafas lega, tapi dah tersekat balek. Hmm. Ya Allah, kuatkan lah hambamu ini, amin.
Please, tolong jangan mengundang apa-apa. Benda ni jek dah cukup buat me serabut like hell. Nak minta mama and ayah? Haish memang tak lah. Taknak aku. Menyusahkan dorang jek. Masalah dorang pun baru nak elok, taknak tambah kan lah. Nak nanges teringat macam mana lah result aku tu. Janganlah jatuh teruk pointer, sem depan sume subject susa macam hape, camne nak cover? Aaaaa! Okay nak muntah tension. Pfft!

Seriously, im zero of mood.
OUT

Tak boleh check result ;'(

Okay sedeh. Tak dapat check result, balek-balek appear menatang ni " Keputusan anda ditangguhkan " and  "No record in database"  Huhuk! Ramai yang berkeadaan begini jugak, macam jack, bell, fareq and others. Ada yang cakap sebab ada outstanding, so we can't check the result. Huwaaa before ni tak penah ceni pon,kenapa tiba-tiba jek ni. Sumpah risau and cuak. Haih. Tadi feenas call, result dye pun mcm menakutkan but alhamdulillah dye lepas. But me? AAAAAAAAA!! *scream* Sedeh. Pffft!
 Hmm. Tak tenang hati lah, serious. Haih.

Ya Allah, berikan lah aku result yang terbaik, amin.

Thursday, November 11, 2010

Result oh result !!




Okay, demi nak mengelakkan kebekuan tangan dan kecuakkan melanda sekarangnak beloging kejap.
Okay, tabole. SUMPA CUAKKK! kenapa tabole check ni  ;'(

Oh my baby-baby :

JAVA
DATABASE SYSTEM
MATHEMATICS
JAPANESE
TECH ENGLISH
SOFTWARE ENGINEERING

"please be good !! Jangan ada C ke bawah okay? "

;'(

I am glad, thank you :)

Swear to God that i've been facing such a tough situation-thingy lately. Phew! Habes semua kacau bilau. Porak peranda, rapuh sana-sini. Sana tak kena sini tak habes, sana tak sudah sini  still bersisa. Pening buntu sampai bungkam, terduduk terkulai sehingga lebam. Penat bergelak, penat berlawak. Sunggguh, penat teramat. *sigh* ( whoa! dalame tak tulis macam ni,rindu pulak! hee )  But, i am glad that people around me give their support tak kisah lah how the support-is, but they always give it. Thank you people. And, you , thank a lot because you selalu ada when i do need someone to talk with. Maybe i still can't get know-you-enough, because we are just 'started' but i am trying and always get my self try into it. Tak jemu tak penat tak bosan, because it's a learning process, aite? Maybe you don't know me-well. It's okay dear. Same goes me. Sooner you may get it, fully. I am a lil bit choosy with every single things and i prefer to do it by myself than seeking for others. kalau kita buat, kita bole rasa, bila kita dah rasa, kita boleh berfikir, bila kita dah berfikir, kita boleh decide either it good or not. I love to put a smile to people around me in order to build a sweet friendship, we should let them happy with us, kan? I am glad that been surrounding my beloved friends/people. I love you,  friends :)
 And you my sweet gula-gula, Thank you , i may a miserable and complicated thingy but trust me, there are no other words i could say than, I love you so much. The way you are is the main thing why i choose you to be mine than others. I am sorry because let you keep wondering before (longg time ago ) as u said "suka elak-elak" . But then, i saw "you" in your eyes yg sepet tu, in your own way and you're just successfully makes me melting on and drooling with you and your own way  :)

Thank you, i you FA :)

Wednesday, November 10, 2010

Love? Huh? Apakah?

Okay. Tadi ber-skype-ing with my friends. Suddenly, one of my friends asked me to webby with. Fine then. Rupa-rupanya dia ada love thingy problem. Seriously i pity on him. Shit. Kesian okay. Almost 1 and half years he didn't know and noticed about it. Sabar okay? You deserve better. Kau kuat, aku tahu. Then, he asked me, what love is?
For me,


"  Love is a temporary madness. It erupts like an earthquake and then subsides. And when it subsides you have to make a decision. You have to work out whether your roots have become so entwined together that it is inconceivable that you should ever part. Because this is what love is. Love is not breathlessness, it is not excitement, it is not the promulgation of promises of eternal passion. That is just being "in love" which any of us can convince ourselves we are. Love itself is what is left over when being in love has burned away, and this is both an art and a fortunate accident.  "


 errrr, ENTAH. pfft!


Okay, takpayah nak bertekak sebab what-is-love about blabla. Terpulang kat individu tu how they describe,did,appreciate,adapt and react when they are really fall-in-love. It natural okay. Takde paksaan. If terpakse, that is bullshit, that is fake and itu bukan lah Love dah namanya. Okay. Gadis A suka laki B tapi laki  B taksuka gadis A. Gadis A buat macam-macam nak bagi si laki ni happy. A surprise,a sweet text, a sweet moment and so on. Tapi laki B tak cakap apa-apa, he appreciate tapi inside kosong. NOTHING. and laki B macam terpaksa "bayar" semua yang gadis A ni buat, just because "kesian pempuan ni, da macam-macam dia buat untuk aku. Aku pun kena la buat sikit mcm tu" Okay, ini bukan love, ini FAKE. Pity on si gadis. She doesn't know that the guy takde perasaan kat dia. Kalau dah tahu awal-awal that you can't make her/him day, just drop it off. Jangan dah separuh jalan baru realise saket lah sebelah pihak tuh. They are humans, and they have their feelings too. Hati orang ni, kita takbole ambil mudah. Sebab what goes around, comes around. Karma babe. Kalau dah rasa awal-awal that you cant cope with, just drop it off. Senang. Tak wasted time, tenaga, kredit, duit and all. True love bukan senang nak cari duh. Once we dah give all it out to someone we love,  like we plan or create a sweet moments with him/her, put a smile on him/her even you are not okay build something just to make him/her smile when they are down or hopeless, always by their side 24/7 just to make sure they will be okay, telan whatever shit things happend even diri sendiri saket, get damn worry bout him/her each time dorg saket, how excited you was each time wanna meet him/her but at last, they are feel nothing on you. Its hard to did it for the second times, trust me. Hard, its too hard and it really take a very fucking long time to be okay. It based on what my beloved people around me has been felt. I do rase saket, coz they are my beloved friends.  So please, jangan lah hurt someone which love you.  If rasa memang dah tak bole tu, just get rid of it. Drop it off. It's too pain when knowing the fact that your partner doesn't love you  like you did. Jangan masa konon-konon nak declare just say "yes, i accpt you as my bf/gf" at the first place but tak fikir masak-masak are you really love him/her or just takpelah, kesian dye ni. Heylo, lagi kesian when him/her tahu sooner or later that you are not into him/her. So, fikir masak-masak before you are about to accept someone in your life. Benda ni saket dan boleh buat jiwa kacau. Semua benda jadi tak tentu hala.

So, think wisely. You are big enough :)

 * tak ditujukan kat sesiapa pun, it's just my opinion and what i want to said bout it since my
beloved frend going very down just now. peace! :) *

Listen,



" Kalau kau rasa kau dah tak boleh terima, kau blah."
Okay, get it?

* Tak perlu been pretend.
* Tak perlu jadi palsu.
* I used to know you with your OWN way, bukan ini. Dah tak asli dah. Else, kau berjaya TIPU aku.
* Jangan paksa aku mula becakap/bedebat. 
* Kalau kau rasa there are other lebih baik, kau pergi lah ke sana, ke mereka.
* I do hate much, people who are  PRETENDING + FAKE, take note.

Thank you "kawan"
I am glad you did this to me, aku senyum je :)


There are no turning back, once i said NO
There are NO SECOND CHANCES, once you did it.
There are no BEFORE, once you lost it.

Holiday pelis !!


See? macam heaven jek kan? Whoa! I wish i could get some holiday somewhere around here. Need it okay! Like serious weh! I do need it. Oh my beauty girlfriends, let's go and get some fun and peaceful here jommmmm. 
Since i do loveeee to watch sunset and sunrise, apa kata kita pergi island. Heavennnn sangattt! Main tepi pantai, buat castle macam masa budak-budak dulu. Lari-lari with angin yg sangat windy and okay, sumpah best. Jom lah girlfriends, jom lah jom la... Dulu dah plan but tajadi sebab something came out! Huwaaa! :(
Nanti nak plan tepat-tepat dengan mereka my listing girlfriend, we get some holiday okay? :D

He was here :)

He was here yesterday. Come over my house and we leypaking kat bawah sekejap lepak minum with his cousiee, izam. Then, malam they picked me out we go somewhere which first, pergi bandar because izam need to meet his friend. Sebelum tu, ambek girlfriend izam, fifi at senai. She was 18 years old. i thought she was 20 something, LOL. Okay then, we move to taman sutera. Pergi "ketuk-ketuk" :D hahaha. Met ariel and his friend there. Macam pernah nampak that guy before, tapi lupa lah. He was taking Art & Design if im not mistaken. Huhu. Then mama texted me, "You must get home before 1.00am. Awak tu tasehat, jangan balek lambat" -.-
Okay, warden dah bising dah. Haha. Then after ketuk-ketuk, lepak minum kejap and i asked him to sent me home sebab mama dah called. -.-" He sent me home while yang lain still lepak kat mamak. Huhu. Sedeh okay, why? Sebab lepak sangat sekejap and macam tak rasa jek. Serious tak puas. But, im glad that dia nak jugak jumpa i even time sangat limited. Huu. Thanks a lot ya :)

Tuesday, November 9, 2010

Post thing in one day?

Okay. Agak pelik actually ni, ragu-ragu. Pagi-pagi lagi tadi si bf text me. Bukan tak biasa received his text but macam weird sangat pagi-pagi dia dah text. LOL. Then texting, he asked my address. I asked, what for? He said wanna post something blabla. And i pun bagi jek lah my add which is new add lah. He said around petang sampai lah barang tu. Huh? Post pukul 11 petang ni da boleh sampai? Even mama guna post express pun esok pagi baru sampai. -.-" Then texting while i am online. Scroll2 page, stalk2 tiba-tiba noticed sesuatu yg tidak enak. ( ok salah sendiri sapa suruh pergi stalk and fikir bukan-bukan, ok saya jeles, bye ) Then, asked him, and its true! Muahaha best nya. Ambek kau. Jiwa tak tenteram kejap. Sebab apa? Jealous? Halamak, nedy dah pandai jeles lah! -.-" Okay tapi sumpah rasa geram, saket hati. Tak tau kenapa lah! Haish. Ini jealousy ke weh? Omaigod. I dah reti jealous lah since dah ber-boyfriend sekarang. pffft! Serious okay, i rasa lain. Once again, is it jealous? Dush! Shoot me! Then, i asked my girfrend and told her every single thing and asked her kenapa-dengan-aku. And dia bole gelak terbahak-bahak and said " duh, you are jealous ni syg! Its because you loves him. You are madly deeply in love now! congrat, at last! Kau da de feeling macam ni balek, HAHAHAH " and ketawa macam lahanat. Babik -.-" Hmm orait, i jealous, so what? I have my right kan? pfft! Omaigod, sesungguhnya saya tasuke jealous2 ni, tolong jauhkannnnn -.-" Okay padan muka kene gelak lahanat pagi2 buta. Then i asked isaac to serang rumah nawal and naufal and helped me angkat barang and all. Mase ni dah mcm malas nak text dengan boyfrend lah konon-konon sebab merajuk, oh no, jealous!
-.-"

Then, around 4.00pm kelam kabut i balek rumah sebab teringat si bf cakap barang tu sampai petang ni. sebab biasanya abang postman tu selalu datang around 2.30 and 3pm something. Then, macam takde jek. I text him, asking him again. Betul ke sampai petang ni? Then he said entah, petang or malam lah kot. Huh? Ada ke orang nak kerja malam-malam weh? pfft! jangan tipu kambeng bole tak? ggrrr.

Okay tadi i call him, and rasa macam ada tak kene. Damn! kene prank in one week. Kali ni dengan si bf pulak. His here. Somewhere in Taman U with the "postman" lah konon-konon. haha. I love youuuuuuuuu booooyyyyy. ♥ ♥ ♥ Hihi. Okay tapi serious i nak pukul you kejap lagi. :D

out



Out out out out out out out

okay, im
.
.
.
.
.
.
.
out

Today

Oh entry dibawah ni, dah call rupa-rupanya hp mati. pfft! Haish. yes, i am damn afraid to call people. Tak tahu kenapa. Nak call mama and ayah pun takut, nikan nak call boyfee. Tak tau lah kenapa. Penyakit apa tah. Okay then on phone with my girl lagi since dapat call free lah katakan, Oh lega dapat all out segala ggeram kat dada ni kat dia. She is a very very very good listener. Gigih dan tekun dengar i membebel non-stop and all. Phew! lega kak! thank you. Oh, i rasa macam nak jek remove that girl. Who? Ada lah, sorang ni. I tak perasan who-is-she at first and approve jek lah since dia ramai my mutual friend, i thought she one of my friends jugak lah. Rupa-rupanya BUKAN !! She is my ** *** okay, i guess so. What-the-heck kau add aku? Nak stalk my page? What i am doing and who my friend and all? heylo, get a life please. You seem like sopan thingy tapi i dislike to be like this lah. I mean, i memang sangat sangat tasuke that type of thing into my life. Maybe tak faham, its okay. I dislike past thing get or percik percik into my current life sekarang. Oh please! Semak lah. And people from past, tak payah lah semak in my life. Get your own life boleh tak? Pfft! Masing-masing dah ada life baru sekarang, so please just keep it up. Go with your life lah, jangan nak sibuk-sibuk add nak tahu and all. And each time i online, kat my home terpampang status dia. Saket mata lah weh since i dah tahu siapa you! Boleh mengundang tahu tak? Malas lah. Im soooo tired of this things. Once again, please get a life !!

Monday, November 8, 2010

1 fakta mengong



Okay, nak tahu tak satu benda stupid?

" saya sangat takut nak call orang"
 nak call boyfee sendiri pun takut sampai saket perot weh !!
Sumpah tak tipu, sedang mengalami saat ini, sekian -.-"


For You Are The One

For you I would climb
The highest mountain peak
Swim the deepest ocean
Your love I do seek.

For you I would cross
The rivers most wide
Walk the hottest desert sand
To have you by my side.

For you are the one
Who makes me whole
You've captured my heart
And touched my soul.

For you are the one
That stepped out of my dreams
Gave me new hope
Showed me what love means.

For you alone
Are my reason to live
For the compassion you show
And the care that you give.

You came into my life
And made me complete
Each time I see you
My heart skips a beat.

For you define beauty
In both body and mind
Your soft, gentle face
More beauty I'll ne'er find.

For you are the one
God sent from above
The angel I needed
For whom I do love.

&hearts;

This is stupid.

Okay, i can't sleep. Tadi sangatlah mengantuk but then, i cannot sleep. Haih. Si bf dah tidur coz he get tired ber-rewang kat kampung. Pity you, have a rest! Then, belek-belek handphone. Suddenly i received a msg which i tak kenal pun this num. I checked kat num maxis pun, sah i tak kenal this num or person whatever. The text saying that " hai aleyna, how are you. Im kinda misses you. How your life now? " erk. Who-the-hell are you?
Then, tak puas hati. sebab my celcom number ni just few people je tahu. yang rapat only.

*conversation:

S : You dh lupa i?
M: Huh? Who r u?
S: You sombong skrg kan, i pun you tak kenal.
M: Im asking, who are you. Maybe i terdelete ur num or etc. Who are you?
S: tak penting lah sape i, tapi yg penting skrg you da sangat lain than before.
M: Know what,? i think you salah org. Sory, im not talking to strangers. Bye.
S: See? you sombong.

*tak reply then after 15 minutes,

S:you?
S:are you there?
S:da tdo ke?
S:takpelah, esok i text you lagi ok nite alyna.

WT-fuck! Then, after 30minutes lepas tu. I received a phone call pulak from the same number. Perempuan. And she was yelling at me like i dah buat salah besar, LOL. lebih kurang macam ni " Hey perempuan, stop texting my hubby lah, kau tak malu ke ha? kau da tak laku st ke samapi nak kacau balak org?" *and carot-carot bagai* i was like, huh? ape ni? tiba-tiba kena marah?  And nicely i said " salam kak, ape ni marah tak tentu pasal, i tak kenal pun ur balak and all. Jangn lah main tuduh2, tak elok. I dun even know ur bf and who-ever is he" then, perempuan tu naik gila and maki-maki. Pfft! I terus letak, malas nak layan. Tiba-tiba dapat drama malam-malam macm ni. what the heck mannn. HAHAHA LOL. Hilang ngantuk kejap. haih. Apalah naseb,pfft!

Dapat drama percuma tengah-tengah malam, Hahaha!

Girlfriend and boyfriend

I've been prank by my girl just now, alexis kiera leah. Fuck you kakak! She called me and saying that today is her birthday and i was like huh? really? And then she started keluakan ayat-ayat touching saying i lupa lah bagai, so i pun dengan bangang dan tulus nya nyanyikan lah dia lagu happy birthday, LOL. Then hang up phone, my gf lagi sorang pulak called said that " weh dek, kau kena tipu lah dek dengan intan, birthday dia kan bulan 3!" OMG! Aku dah agak, sebab tadi rasa macam pelik jek birthday dia bulan ni, pfft! Laju jek jari jemari ni msg dia and cakap "mesra" kitorang. HAHA. Damn you lah kakak! At the same time, i was texting with my boyfee jugak. Sebelah tangan text boyfee, sebelah tangan on phone dengan girlfriend! Oh bahagia rasa! They are my fav people. Hee. Gelak-gelak, and update each other. Maklumlah, dapat call freeeeee. Ngeeee!! Tak pasal-pasal aku nyanyi. Haha. LOL

Texting with boyfee and girlfee at the same time was best-est feeling lah. Hihi. Seronok! I miss both of them. I miss my girl, and i miss my boyfee too. Can't wait to meet up. Huk! I can't sleep. -.- Battery handphone nak mati pulak, malas nak charge. Adoi. -.-"

Sunday, November 7, 2010

pffft!



= me
-.- bye

                    

Never ever



or else, 


LOL :D


Finally, HOME



Finally, home !!
Thanks a lot kawan-kawan :)

what-to-do

Kinda boring. Can't wait to get back intoo jungle and start new sem with new azam (konon) tapi sangat cuak for getting know the result. Phew! I admit that last sem was a tough enough, in order to cover up everything there's other things comes here and that. Haih. But, alhamdulillah i could manage it . *clap* Boleh rasa that my pointer gonna be jatuh mendadak kali ni, :\ so, i decide to take just 4 subjects next semester sebab nak betul kn pointer balek and gigih belajar, Heee. Oh jangan nak berangan sangat lah alyna later dah naek sem foya sana sini lupa semua. Haish. Okay. Im about to move out from ruma sewa sekarang, suppose nak duduk dengan zaty my babes, but then tak jadi pulak. Haih.Sory zaty, next time okay. Huuu. Okay sumpah dah bosan dah ni. Tak tau dah nak buat apa. Rindu finas !! Time macam ni me and her tengah mengila atas katel berebut bantal and gelak macam nenek gila. Okay rindu kau lah braces cantek! Sem lepas jarang lepak dengan si braces tu. :"(

Okay bosan bosan bosan bosan bosan bosannnnnn. About the change my hair style but sumpah takut !! Boyfee ckp i cerewet tang rambut. Hoy! Mane ade, bukan cerewet lah. Alert jek, haha. Nanti salah potong macam mana? Haaa meroyan takmau kelua ruma nanti. Rambut dah macam monyet merah, haish.

Okay entah hape aku merepek, this why sebab dah BOSAN okay, -.-"

Bye

Tuesday, November 2, 2010

sympton nak PIYET -,-

Okay. Pagi tadi received such a sweet text from him right after i get my phone. Oh hati bunga-bunga ni even tengah saket macam nak mati lah azab ni. Teheeee.. Ok stop. -,- But then adek annoying me by yelling like crazy nyonya infront of me sebab ape aku pon tak tau lah kau dek. Satu point to get me menyirap ( even small things ) Then, my phone ringing banyak kali with number tak kenal 019 blablabla, when i pick up, dye senyap! Okay mula2 boleh tahan, but then yes aku maki kauuuuuu setaaaannn. Damn betol. Then, angin dah satu badan. Fine. Texting with loves one pulak, konon-konon nak kacau. Tengah2 text, i get bengang pulak dah, hadoy. Whats wrong with me weh ?! Ok fine, put aside both handphone, amek iPod, pasang lagu kuwat-kuwat and buat kerja macam org gilaaa. pffft! -.-" tengah buat kerja, baby leya dtg tumpahkan my cococrunch + milk atas my photo work, OMG !!! Suuummmpaaaah dugaaaaann. Hai budak kecil kau ni memang lah, nak marah tak sampai hati end up, "mamaaaaaaaaaaaaa ambek leya ni, dye tumpahkan bende ni" (okay mata saya sudah berair sebab nak menanges terlampau geram ) Leya pergi and sempat dye cakap macam ni "Sholi along" *lari pergi depan* and me, SUPERDUPERsigh. -.-"


BYE



kerja gila

entry kat atas jek da bole mengundang kan? so, memang gila. Haha. At first si bf nak dtg sini tapi beliau takmau balek rumah, balek sini sehari meet me then friends then balek kl semula. Si gf marah. Marah sebab dah la si bf tu kerap tak sehat lately, tak cukup rest and all. Kang tetengah jalan semput makin teruk camne? So, si gf nak buat kerja gila. Apa dia? HAHA si gf yang turun sane. lagipon kat sini bosan taktau nak buat apa weh. Memanglah ade keje, tapi macam bosan teperap kat jb even baru 2 minggu. So, i decided to go over there meet the bf. hoho. plus ade keje nak buat kat rumah lama. After that, weheee...

sampai around 3.30pm something then he picked me up. Get our lunch and pusing2 and all. Settle semua, he said, jom genting? HAHA ambek kau, naek genting. kabus sangat tebal, sejuk macam celaka okay. I tak tahan sejuk, while si keding tu pulak acah2 kuat jek. takut dye kene semput jek. Haih! Then, jalan2 maen game gila tembak2, basket and pusing2 lepak2 hembus2. Then around 11.30pm turun we both serentak terinin mengidam nak makan kueh tiaw malis! Here we go. I just ate kueh tiaw besar and teh o ais, while him, kueh tiaw besar + nasi lemak ayam + kopi ais kot, lupa. Then, masing2 mati akal nak pergi mana. HAHA. Call his friend onie and kudut lepak at some mamak place around ampang which i cant remember the taman name. Ok sumpah mata aku tabole nak bukak yer puan puan dan tuan tuan sekalian. Dapat merasakan bahawa mata saya berjuta kali sepet than si sepet tu. -,-

Naseb baek kudut ajak leypak kejap rumah dye while waiting for tomorrow. Wohoo!! Tenkiu kudut! Syg kau sikit lah. HAHA. Sampai2, tengok muvie jap till i fall asleep. Bangun2, dah doblas tengah hari weh. cepat2 mandi then siap2 nak gerak balek. We get our lunch 1st at ampang. Oh,ini celaka. Kami berdua saket perot macam nak gila. Terberak-berak okay. Maybe sebab perut masuk angin or sebab makanan di malis semalm, dunno. Tp sumpah tak serik nak mkn situ lagi weh sebab seedaaaaaaaaaaapppp bhai! Tehee! Then, he sent me over to bukit jalil. Im goin home, sob sob sob.. :'(










ok besepah lagi gambar malas nak uplod sebab line tenet mcm
CB !!

bye